Elisabeth, en sångfågel från Boden


Rösten är Elisabeth Melanders främsta instrument och hon sjunger pop,
schlagers, visor, folkvisor, negro spirituales. Även arior har hon prövat
på. Och hon tycker alla arterna är lika roliga. Men hon behärskar även
fiol och gitarr.

I fjol vann Elisabeth Melander, 15 år, Boden, talangtävlingen "Nya ansikten" i Skellefteå och fick därmed tävla i riksfinalen på Södra Teatern i Stockholm.
Talangtävlingen arrangerades av Barnens Dag och skivbolaget EMI. Skivbolaget utsåg de bästa av finalisterna att få göra en gemensam LP och däribland Elisabeth. Skivan kommer ut i handeln inom kort. Melodin är fransk, nämligen ledmotivet ur TV-serien "Brödbärerskan". Den heter "Världen är vår" och texten har Olle Bergman skrivit. För arrangemanget svarar Lars Samuelsson med orkester.

Elisabeth vann även talangtävlingen "Ungdomsparaden" i Boden förra året. Tävlingen för "Talang -73" hölls i Piteå och där placerade hon sig på finalplats. Hon är elev i Bodens kommunala musikskola och avslutar i dagarna en 3-veckors kurs vid Framnäs musiklinje.
------------------------------------------------------
Piteå Tidningen den 3 juli 1973.

PS. Sommaren 1974 var jag tillsammans med kommunala musikskolan i Piteå på en turné i forna Östtyskland. En av våra lediga kvällar var vi inbjudna till den schlagerfestival som hölls varje år under Östersjöveckan. Där fanns representanter från alla östersjöländer med. För Sverige tävlade Elisabeth Melander och Karl-Erik Karlzon. Och efter tävlingens slut fick vi tllfälle att träffa den skönsjungande och vackra Elisabeth Melander.
- Ja, nu förstår jag varför det jublades så mycket efter vårt sångnummer, sa Elisabeth sedan hon förstod att det var vi från Piteå som stod upp i bänkarna och applåderade.
----------------
Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0