Våldsam olycka tog älvsbyynglings liv - 1965

PERSONBIL RÄNDE IN UNDER LASTBIL -
Ögonblicklig död
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Extra postiljon Karl-Erik Lindström, 19 år och hemmahörande i Älvsbyn omkom vid 10-tiden på tisdagsmorgonen vid en bilkollision i Piteå. Lindström, som förde en personbil kolliderade med en fruktansvärd kraft med en lastbil med dubbelsläp i korsningen Industrigatan-Bergsviksvägen utanför ASSI:s fabriker o. ljöt tydligen en ögonblicklig död.

Lindström var på väg hem till sin tillfälliga bostad i Degeränget från ett arbetspass vid posten i Piteå. Samtidigt var lastbilen, vilken fördes av Agne Sundkvist, Gråträsk, på väg från ASSI och skulle korsa Bergsviksvägen. Sundkvist, som kom från vänster upptäckte att det kom en bil med tydligen ganska hög fart från Piteå, bromsade och girade åt vänster. Det var dock försent. Karl-Erik Lindströms bil körde med våldsam kraft in under flaket, förmodligen mellan förarhytten och bakhjulen. Hela framvagnen kilade in under flaket och Lindström slungades ut på vägbanan.

Den tunga lastbilen fortsatte efter kollisionen över korsningen, plöjde av vägen på motsatt sida, där den välte och blev liggande på sida ett tiotal meter från järnvägskorsningen. Personbilen slungades också cirka 10 meter i vinkelrät riktning till höger.

Agne Sundkvist klarade sig oskadd från händelsen, men blev svårt chockad. Lindström har tydligen slungats ur bilen och ut på vägbanan. Han har ljutit en ögonblicklig död, av främst ytterligt svåra huvudskador. Ambulansen, som omedelbart larmades, förde den skadade till lasarettet, där man bara hade att bekräfta den ödesdigra utgången av olyckan. Sikten vid olycksplatsen, där det också råder hastighetsbegränsning, är tillfredsställande. Snökarmarna som efter den senaste tidens myckna snöande blivit höga och farliga för trafikanterna, var vid olycksplatsen inte så höga att de på något avgörande sätt skymde. Däremot var det på den osandade vägen tämligen halt. Lindström var hemmahörande i Älvsbyn, där han arbetat vid posten. Vid årsskiftet överflyttades han dock till Piteå, där han var anställd som extra postiljon. Den omkomne sörjes närmast av föräldrar och en syster.


Kollisionen inträffade i korsningen Industrigatan-Bergsviksvägen.
ASSI:s fabriker syns i bakgrunden.
-------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤
Februari 1965.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0