Diktälskande husflugan Oskar...

Vi har sedan några månader en husfluga vid namn Oskar som inneboende i vårt hem. Oskar är en alldeles speciell sort av fluga. Den flög in genom fönstret en dag, landade på min vänstra axel och frågade om han kunde få flytta in. Självklart, sa jag. Du kan bo i tvättstugan. Sedan den dagen bor alltså Oskar i vår tvättstuga, ja, det händer då och då att han gör oss sällskap vid matbordet. Oskar har ett mycket fint bordsskick för att vara fluga. Han sitter visserligen på kanten på min tallrik, men det får han gärna göra så länge han inte hoppar i och börjar simma, t. ex. när vi käkar köttsoppa.

Oskar - har det visat sig - är en väldigt kulturellt intresserad liten artig fluga. Häromkvällen kom jag på honom när han (i smyg) läste både Dan Andersson, Nils Ferlin och Hjalmar Gullberg. Så jag frågade honom om han ville ta del av mina dikter, och det ville han. Speciellt förtjust blev han i dikten "Mitt Piteå" som jag visade honom på datorn. Eftersom Oskar är lite närsynt, så bad jag honom sätta sig på dataskärmen för att se bättre. Omdömet som han gav var av det positiva slaget. Detta märkte jag när han började flaxa ohejdat med sina pyttesmå flugvingar, för att i nästa stund flyga runt mitt huvud cirka 389 gånger. Detta beteende har han berättat är ett säkert tecken på gillande.

I nästa vecka kommer Oskars släkt på besök. Vi har inrett ett annat större rum för den speciella händelsen. De som kommer är: Rut, Sven, Gisela, Rune, Arvid, Kajsa-Greta, Hubert, Lasse, Britta, Perra. Oskar är alldeles till sig av förväntan.


Oskar blev helt betagen när jag visade honom dikten "Mitt Piteå".
Han flög och flaxade och surrade flera timmar efteråt. Sedan föll han
ihop alldeles utmattad på golvet. Jag var tvungen att bära honom in
i hans hyresrum. Oskar betalar förresten 25 kronor i månaden för sitt
lilla krypin. I nästa vecka kommer släkten surrande hit från Göteborg.
-------------------------------------------------------------------
Flugfotograf: ROGER LINDQVIST.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0