Trippelkrock på Piteå-gata / 1964


Förödelsens styggelse efter trippelkrocken. Pickupen har blivit ligg-
ande på sidan och personbilens front har helt tryckts in.


En våldsam trippelkrock inträffade på måndagsförmiddagen i korsningen Sundsgatan-Kyrkbrogatan i Piteå. En ambulans, en s k pickup, och en personbil var inblandade. Pickupens förare skadades, då hans vagn välte, men han klarade sig dock relativt lindrigt undan den dramatiska händelsen.

En av Piteås landskommuns ambulanser, stationerad i Öjebyn, var längs Sundsgatan på väg mot Strömsundskanalen. Ambulansen var kallad till Munksunds sågverk, där en arbetare hastigt insjuknat, och höll rätt hög fart. På det ställe där Kyrkbrogatan korsar Sundsgatan kom i samma riktning mot tingshuset. De hann inte över gatan utan träffades baktill av ambulansen. Härvid svängde pickupen runt ett halvt varva och välte på sidan. Dess förare, 21-årige Leif Marklund, kastades vid kollisionen ur.

Alla tre i kollisionen inblandade fordonen fick rätt stora skador. Bärgningsbil fick anlitas för att få dem från olycksplatsen. En annan av öjebyambulanserna hämtade den skadade Marklund och förde honom till lasarettet och den tredje ambulansen fullgjorde den hämtning i Munksund som blev så plötsligt avbruten. Marklund hade dessbättre endast fått en del skrubbsår och fick lämna lasarettet sedan han fått sina skråmor omsedda.

---------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Juni 1964.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0