Bloggaren som förolämpar sina läsare...

Hennes namn är Alexandra Nilsson, 20 år. Men hon är mest känd under namnet "Kissie". Hennes blogg besöks av en miljon varje vecka. En dröm för varje bloggare med sån uppmärksamhet. Men vad är det hon förmedlar som gör henne så framgångsrik? Svaret på detta är att hon helt enkelt blivit poppis på sitt arroganta och provocerande sätt. Hon är ful i mun (när det behövs), hon förlöjligar andra oliktänkande (när det behövs), hon kan kort och gott liknas vid en folkilsken terrier som tycker om att nafsa förbipassernade i hälarna. Jag är själv ingen läsare av hennes blogg, men för att skaffa mig lite kött på benen så gjorde jag ett "studiebesök" för några månader sedan. Sedan dess blir det inget mer besök. Jag tycker tonen som hon använder är alltför vulgär och opassande. Hon är en liten jänta på 20 bast. Vad kan hon då lära mig om livet? Svaret är: inte just så väldans mycket.

Att skriva blogg innebär även ett ansvar. Att bli känd som en uppblåst typ är väl ingen större framtidsdröm kan jag tänka. En blogg är ungefär som när man besöker en affär. Blev jag bemött på ett arrogant sätt skulle jag aldrig sätta min fot där igen. Detsamma gäller bloggaren med sin blogg. Att skaffa sig miljoner läsare kan ju vara bra, man kan även bli rik på sitt bloggande. Men, de tankar som jag har för stunden, kommer ju att finnas kvar ute i cyberrymden för all framtid. Hur tänker "Kissie" när hon sitter med tre ungar i en förortslägenhet på cirka 25 år? Hur ska hon förklara för sina små varför mamma var så bitsk och kaxig i tonen när hon var ung?

Bloggen blir ett slags testamente över den person som driver den. Hur vill jag då bli ihågkommen? Inte som en person som ideligen berättar "sanningar". I ett avsnitt tog jag del av en bandad telefon intervju som en reporter gjort. Hennes språk var klart olämpligt, men när hon i hotfulla ordalag sagt "Bögjävel" till intervjuaren ett antal gånger, så ville jag bara dra därifrån. Är då Kissie en förebild på något vis? Kanske snarare ett praktiskt dåligt exempel om hur man INTE ska handskas med sin omgivning som kallas läsare. Jag kan inte fatta att en sån person blir så ofattbart framgångsrik på att vräka ur sig saker som bara har ett syfte; att nedvärdera och förolämpa.
-----------------------------------------
Roger Lindqvist


Alexandra Nilsson
driver en framgångsrik blogg under namnet
"Kissie". Hennes framgångsrecept är kort och gott att förolämpa
och skälla så högt som möjligt. En miljon läsare följer henne varje
vecka. Varför?
--------------------------------------------------------------------------
Bild: www.expressen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0