Semester, sommaren 1969

Varje sommar, så länge jag kan minnas, åkte vi på bilsemester med nån av min fars syskon. För det mesta så hette ressällskapet följande: Ivan o Elsa Lundmark, John o Emmy Risberg eller Gunnar o Aina Lindqvist. Sommaren 1969 var inget undantag. Då hann vi med en tripp till Östersund och de Jämtländska fjällen. Jag tror att vi besökte ett ställe som hette Gäddede och Stora Blåsjön.

En kväll, när vi hade hyrt en stuga, så ställde jag en ganska så knivig fråga till min faster Emmy. Hon fick verkligen tänka innan hon gav nåt svar. Jag var 11 år, och redan då nyfiken på det mesta. Emmy var min pappas äldre syster, hon var gift med John (som hade samma namn som min far), så jag tog mod till mig och sa:
   - Faster Emmy, jag har tänkt på en sak. Du och pappa är ju syskon, det innebär att du tycker om honom, farbror John är du gift med, men vem tycker du mest om?

Stackars faster Emmy. Inte lätt att ha en sådan frågvis brorson i närheten. Men efter en bra stund försökte hon sig på ett svar i alla fall:
   - Jaaa...du förstår Roger, att visst tycker jag om din pappa - meeeeen....jag tycker nog om farbror John litegrann mer, vi två är ju liksom gifta. Om du nu förstår?
På en stol i samma rum satt Emmys make John bolmande på sin pipa med ett stort leende på läpparna. Han tyckte nog om Emmys svar, skulle jag tro.


På bilsemestern 1969 åkte vi tillsammans med
pappas båda systrar med makar. Fr. v. Elsa och
Ivan Lundmark samt Maj-Gerd och John Lindqvist.
I bakgrunden syns de Jämtländska fjällen.
------------------------------------------------------
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0