Semestermål - sommaren 1967


Titta på de badbilder som här publiceras!Sommar-Piteå lockar med bad i ofta rekordhöga temperaturer. Men pitebygden och för övrigt hela södra Norrbotten med Pite lappmark kan bjuda många andra turistiska begivenheter. Utflyktsmålen är många: Kyrkstaden i Öjebyn är unik i världen. I Jävre finns landets enda "arkeologstig", som går förbi ett antal av de största gravfälten. I Älvsby landskommun, inte så långt från Robotbyn Vidsel, ligger Sveriges högsta obundna vattenfall, Storforsen, som årligen lockar flera tusentals människor.

I Arvidsjaur finns bl. a. lappstaden och Vittjåkksfjället med vandringsleder i orörd natur. I Arjeplog - med det riksbekanta Silvermuseet upprättat av lappmarksdoktorn Wallqvist - kommer man in i högfjällsregionen, med allt vad den kan bjuda. För sportfiskaren finns alla möjligheter till god fångst av både abborre, gädda och naturligtvis - ädelfisk! Massor med fiskrika tjärnar och sjöar, älvar och åar i kust- och fjällbygd finns att välja på. Arjeplogs kommun är känd som ett eldorado för fritidsfiskaren.

För camping- bygde- och stugsemester är det väl sörjt, särskilt i pitebygden. Här finns fem trestjärniga campingplatser, vilket är unikt i Sverige. Även för den som gillar vildmarkscamping finns rikliga tillfällen. Nattival, parkkvällar, stora midsommarfestligheter finns bl. a. på nöjesprogrammet som också bjuder restaurant- och hotelldans mest varje kväll.
------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Sommaren 1967.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0