Erik "Kapten" Dahlbäck

- Jag säger ingenting om journalisternas "avslöjande" beträffande
mina tidigare förehavanden, säger skådespelare Erik Dahlbäck, alias
Johan Fimmelstång eller Salvadore Dahlberg...Här fotograferad på
Mosebacke Torg.

"Johan Fimmelstång" är avslöjad.
Han har hela sommaren turnerat som trummis i showorkestern Gårunt Show. Och inte sagt någonting om detta förrän en vaken tidningsreporter i Visby häromdagen "avslöjade" honom!

Johan Fimmelstång blev riksbekant i vintras när han framträdde i Mosevisionen. Johan hade bl. a. huvudrollen i Radio Mosebackes TV-sändning "Gränsridarna". Johan Fimmelstång är annars egentligen bara ett artistnamn. Johan presenterades som skådespelaren Salvadore Dahlberg i andra TV-avsnitt. Där fick han bl. a. chansen att gestalta en bejublad idrottsman i den mosebaskiska olympiatruppen, att spela förste älskare i den redan ovan nämnda Mosevisionens mammutserie "Gränsridarna", att framträda som monarkins rabulist och anarkist numro ett. Och mycket annat...

   - Mosevisionens radio/TV-chef kan inte beskylla honom för att "larva sig i folkparkerna", som svenskarna säger. I Gårunt Show spelar han trummor. Och gör det med beröm godkänt, skriver den uppmärksamme tidningsreportern i Gotlands-tidning.

Själv vill inte Johan Fimmelstång - eller Salvadore Dahlberg - kommentara sitt "extra-knäck" i Gårunt Show. Vi träffade honom på restaurant Krogen i Solna (gammal Fredman) där han till den 1 september jobbar med sommarens "elakaste svensktoppsshoware". I september har Fimmelstång/Dahlberg - eller Erik Dahlbäck som han faktiskt heter i Sverige!! - ett månadslångt engagemang på Bodenisa i Boden.
.............................................................................
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Den 7 september 1968.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0