Fridolf Rhudin i "Millionären"


Fridolf Rhudin i "Millionären".

Svensk Filmindustri har denna vecka påbörjat sin fjärde film i årets inspelningssäsong, lustspelet "Millionären". Manuskriptet har skrivits av den franske författaren Pierre Maudru, medan det svenska scenariot utarbetats av Paul Merzbach och Oscar Rydqvist. För regien svarar dr Merzbach.

Det är i "Millionären" som Zarah Leander har sin första stora filmroll. Hennes motspelare är ingen mindre än Fridolf Rhudin, som vi få se även i en film med Gustaf Edgren som regissör. Bland de medverkande märkas vidare Håkan Westergren, Ingert Bjuggren, som i Molanderfilmen "En natt" gör en så lovande filmdebut, Sture Lagerwall, sonen i Markurellfilmen, och Anna-Lisa Ericsson, en ung debutant. Jules Sylvain har komponerat schlagerna, Eric Bengtsson dirigerar musiken och Arne Åkermark är arkitekt. Produktionschef är V. Bryde.

Samtidigt med den svenska inspelas en fransk film med samma ämne av en ensemble från Jacques Haik i Paris och med André Berthomieu som regissör. Interiörerna för båda filmerna tagas i S. F:s ateljéer vid Råsunda och exteriörerna vid Tyresö.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
NORRBOTTENS ALLEHANDA ¤
Måndagen den 20 juli 1931.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0