Popbandet SHANES - 1968

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
SHANES byter producent - trots sju hits på raken


Kit och Lennart skriver egna låtar uppe i Boden. Fr. v. Svante Elfgren,
Kit Sundkvist, Lennart Grahn, Tommy Wåhlberg och Tor-Erik Rautio.


Shanes svarar för veckans sensation i pop Sverige. Efter sju Tio i Topp-hits i rad med en och samma producent Anders Henriksson, har man i dagarna gjort ett mycket djärvt experiment.
   - Vi producerar själva! Utan Henkan! Säger Kit Sundkvist. Vi måste försöka oss på något nytt och finna en mer egen stil. Det räcker inte med att gå upp på Tio i Topp med alla singlar. Vi vill "låta Shanes" dessutom!

   - Det har blivit lite si och så med detta de senaste åren. Anders Henriksson är mycket duktig, men han kan inte ge ett personligt sound åt alla band han producerar, säger Kit.

På vår senaste single som för övrigt är en egen komposition låter vi, som vi låter ute när vi är som bäst. Vi låter Shanes - utan en massa stråkar och blås. Och vi är mer nöjda med det. Meningen är att Shanes i fortsättningen enbart skall producera eget material på singlesidan. Den första egna produktionen är skriven av Kit och heter Faces, Faces. B-sidan är en Lennart Grahn komposition It´s no use. Skivan kommer att släppas i samband med MUCK den 26 april. Men starten för sommarens turnéer blir inte förrän den 16 maj i Norge.

   - Sommaren här hemma i Sverige börjar annars se riktigt bra ut nu, säger Lennart Grahn. Vi kommer med en helt ny show tills dess.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
PITEÅ-TIDNINGEN ¤
Torsdag den 14 mars 1968.

Kommentarer
Postat av: Björn Jakobsson

Välja bort sin producent Anders Henriksson? Låter så här i efterhand som ett väldigt förhastat beslut. Det är som om Beatles skulle välja bort George Martin.

2011-03-14 @ 21:19:00
URL: http://beji.webb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0