"Den som gräver en grop åt andra..."

Ja, den som väntar sig en drastisk fortsättning blir nog besviken. Men det där med grop passar väldigt bra in. På vår väg finns sex hus. Vi är alla till 100 % överens om att stänga av den väg som i årtionden fungerat som en slags genväg för många människor. Kommunen har gett oss sitt klartecken, vi har varit i kontakt med alla de som bestämmer så det är bara att köra igång. MEN...när en vägtrumma skulle grävas ner stötte vi på patrull. Vid det aktuella området finns en pinne utsatt som berättar att någnostans i jorden finns en i dag för oss oidentifierad kabel nedlagd. Just som vi skulle till, när vi i grannskapet skulle börja, ja, då dök alltså detta problem upp.

Sonen tog kontakt med Piteå Energi som snabbt som ögat fanns på plats redan en dag före utsatt tid. Jag var där och pratade med honom, som sa att detta inte var deras ledning. Men en eloge skall de i alla fall ha för snabb service. Fick då veta att jag måste in på "ledningskoll.se", för att där kontakta den aktuella person som kunde hjälpa oss att bringa klarhet i "kabelfrågan". Sagt och gjort. Sonen påbörjade, men ringde och sa att han inte hade tid så därför fortsatte jag "jakten på den försvunna kabeln med Harrison Ford..." ursäkta, Harrison Ford har inget med våran nedgrävda kabel att göra...!

På deras hemsida skulle det registreras och fyllas i uppgifter i det oändliga. Vilket djup vi skulle gräva, vilka maskiner som skulle användas (en st. spade) osv. Till sluta så orkade inte datorn längre. Den sa bara stopp! Detsamma hände med Antes dator, efter att ha fyllt i både dittan & dattan så ville den inte heller.
   - Du farsan, nu har jag ringt, men kommer bara till en växel som kopplar mig vidare till hemsidan, nu får du ta över.

Eftersom berörda myndighet (eller vad man ska kalla dem) inte på nåt sätt ville ha kontakt via telefon, så bestämde jag mig att skicka ett e-mail. Där jag framförde min frustation, och även hotade att "om ni inte svarar mig nu, så sätter jag spaden i jorden och GRÄVER AV ELÄNDET!!! Det fick dem att fort som bara den höra av sig, med ett telefonnummer. Ett telefonnummer som visade sig vara helt uppåt väggarna fel. Detta gjorde att det började så smått sippra ut bolmande rök ur mina öron. (En uppretad Lindqvistare, är inget att leka med, gammalt djungelordspråk).

Så hände det underbara! Jag hörde en mänsklig röst på andra sidan av luren. Jag framförde mitt problem, och vet ni vad han säger? Jo, "du måste gå in på vår hemsida, för att där fylla i en del uppgifter!!"

Nu hade den bolmande röken blivit till en öppen eldsvåda. Hörru du...nu kommer jag inte att gå in på nån hemsida, jag vill bara har ett rakt besked av dig. "Du måste ALLTID gå via vår hemsida, det funkar så", sa han.
Nu var eldsvådan så pass stor, att jag var i stort behov av en skumsläckare. Jag fick uuplysning av att "den här tjänsten är ganska så ny, men den har kommit till för hjälpa de "ledningsägare" så att de slipper sitta i en telefon hela dagarna.
   - Jamen, jag har ju suttit vid en dator den senaste veckan, och varit högröd i mitt ansikte pga att inte kunna få ett enda vettigt svar, så det så!

Så där fortsatte konversationen oss emellan. Till slut så så sa jag "Det finns stor risk att sex uppretade norrlänningar med varsin spade, tar första bästa flyg ner dit du sitter och river hela skiten!"

Till saken hör att vi skildes med ett leende på läpparna. Han förstod vårt dilemma, men hade bara detta råd att återigen knappa in deras hemsida, och börja om från noll.

Så kära läsare, om ni skulle se mig ute på nån gata eller ett närbeläget torg i era omgivningar, bli då inte förvånad om det fortfarande bolmar ut tjock svart rök ur mina respektive öron.

Ha en bra helg!
önskar Roger Lindqvist, ledningsförfrågare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0