Fy på sig, Olle Jönsson!

Det finns ingenting bättre än att ta fast fula skurkar med fingrarna i syltburken. Då behövs inga uppslitande mastodontutredningar i miljonklassen, på skattebetalarnas surt förvärvade pengar. Under mitt liv som kommissarie vid Piteåpolisens mordrotel, har jag varit med om både det ena och det andra. Nu skall här förtydligas att utredningarna gäller icke enbart mord och dylikt, det handlar även om lite mer triviala saker kan man säga. Som t. ex när lilla Olle Jönsson i Lasse Stefanz åkte fast häromsistens för upprepad falsksång.

Anmälan hade kommit in av att - jag citerar: "En välkänd svensktoppssångare med hästsvans och cowboyhatt, med begynnande gubbmage, sprider falska toner på ett känt dansställe".

Detta föranledde att jag skickade ut en styrka på två polispiketer, två stycken polishundar med tillhörande hundförare, tre ridande poliser, samt jourhavande åklagare, inte att förglömma mig själv, som ledde operation "OLLE JÖNSSON".

Herr Jönsson blev tagen på bar gärning mitt i "Oklahoma" där en antydan till falska toner förekom. Så även i "Vid en liten fiskehamn", där Jönsson skenade iväg ordentligt. I slutnumret "De sista ljuva åren" blev det som fällde Jönsson för "spridning av upprepad falsksång". Han bojades på stället. Fick sina rättigheter upplästa och fördes odramatiskt in i en av polisens piketbussar.

Väl inne på stationen fick jag ett första förhör med Jönsson. Han bedyrade sin oskuld. Men som den kommissarie jag är, så hade jag naturligtvis bevisen inspelade. Han blev förskräckt och djupt ångerfull. Han dunkade sin cowboyhatt flera gånger i bordet och skrek: "Hur kunde jag svika min publik på detta sätt".

Och när han sedan begärdes häktad av åklagaren, så tittade han på mig med sina hundvalpsögon och sa:
   - Och jag som hoppades att "De sista ljuva åren skulle bli de bästa i mitt liv...".

Han tystnade när en kvinnlig polis förde honom till fängelsecellen. Samma kväll hördes han sjunga lite snyftande: "I ett fotoalbum där står tiden stilla..."


Piteåpolisens bild av Olle Jönsson. Han påträffades på ett känt dansställe
i akt och mening att sprida falska toner. Den lyckade operationen leddes
av kommissarie R. Lindqvist vid Piteåpolisen. Vid det förhör som komm-
issarie Lindqvist höll samma kväll, visade Jönsson djup ånger över brottet.


Det var kommissarie J. R. Lindqvist som ledde den lyckade operationen;
"Olle Jönsson". Lindqvist väntas nu få en medalj för "Tapperhet i tjänst".
--------------------------------------------------------------------------------
Foto på Olle: www.expressen.se / Foto på kommissarie Lindqvist:
www.rogerlindqvist.blogg.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0