Logen Mittena i Lillpite


¤ Välkomna till Mittena gör upphovsmännen (från höger) Sten Berg-
gren, Sune Öhman och Mats Wiklund. Den sistnämnde medlem i
Mattes
med Monica.
I bakgrunden syns resterande delar, nämligen Lasse
Öhman, Björn Berg och Monica Strandberg.

Måndagskväll. Tänker göra en "grej" om och kring ett nyöppnat dansställe. Svänger in på området och möts av ljuvt klinkande och musicerande från dansbandet Mattes med Monica.
Jag befinner mig i Mittena - Piteortens färskaste dansställe, som främst riktar sig till mogen ungdom.

   -
Mittena? Vad är det? För den danstrogne som läser PT:s annonsspalter har många ställt sig undrande till det nya begreppet. Mittena är beläget ungefär kilometern ovanför Yttersta. Uttalas som det stavas. För att ta sig dit från staden så passerar du alltså Lillpite. Så nu vet ni det.

Det hela började med en subskriberad dans förra midsommarn. Och det räckte för att Sten Berggren, Mats Wiklund och Sune Öhman skulle få blodad tand.

HEMTREVLIG
Idag står den där - en upprustad loge med plats för 200 personer. Hemtrevlig, jordnära, personlig. Men inte utan mycken möda och stort besvär. Trion har med god hjälp haft många, många arbetstimmar bakom sig för att få den i färdigt skick.

FIN INRAMNING
Nu först är den helt klar. Man har sänkt logen några meter från att först ha varit en tvåvåningsloge, piffat upp väggarna, ordnat en prydlig scen för dansbanden och lackat golvet. Servering, grillplats och torrklosett gör inte inramningen sämre.

Premiären gjordes för ett par veckor sedan. Slutsålt direkt, och på den vägen tycks det vara. Frånser man en fredagskväll så har det varit fullbelagt. Logen ja, förresten hela stället, påminner i mångt och mycket om Tallheden i Altersbruk. Enda skillnaden torde ligga i att det senare har eluppvärmd loge. Båda klappar exempelvis igen då vintern nalkas. För Mittenas del innebär det att sista danskväll blir den fjärde september.

"MATTES"
Stället har också begåvats med ett alldeles eget husband - Mattes med Monica - som gänget kort och gott kallas trängre kretsar har inte så lång tid bakom sig som dansband. Skrivaren av dessa rader var måttligt imponerad av dem första gången men måste villigt erkänna att de blivit otaligt många klasser bättre. Numera riktigt bra.
Nu kommer dock inte enbart "Mattes" att spela i Mittena. Det skulle bli för mycket av det goda. Lasses m fl grupper har aviserat att de kommer att spela upp.
----------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 29 juli 1976.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0