Lördag

En stycken vägtrumma är nedlagd på den plats där vändskivan skall bli. Andreas och jag har "påtat" litegrann med traktor och spade (han körde traktor - jag höll i spaden, ja, inte bara höll, jag använde den också). Våran väg skall stängas, därav detta jobb. I början trodde jag/vi att det hela skulle gå ganska så fort, men ack vad vi bedrog oss. Innan alla inblandade var informerade så hade det gått några veckor. Bara att införskaffa information om vars telekabeln gick, som var nedgrävd i backen tog åtskilliga timmar, dagar och mycket energi.

Jag har suttit med en karta över det aktuella området, för att exakt rita in så att behörig person på Piteå Kommun skall veta vad det handlar om. Sedan så skall det skrivas avtal m.m. Den ansvarige från kommunen gjorde ett besök för en vecka sedan. Jag fick en liten pratstund med honom, för att förklara vissa saker. Jodå, det var grönt ljus, inga problem!

Så nu återstår lite andra saker innan stängningen blir av. Skyltar som skall bytas, två stenbumlingar som skall läggas på vägen, som gränsar mot Skatanvägen (f.d. E 4:an) samt att anlägga den vändskiva som renhållningen måste ha, sen så, ja, då är det finito! Inga mer bilar på vägen, skönt, men för gående och cyklister går det bra att passera även i fortsättningen. Jag får inte glömma att säga att vi har alla som bor på vägen dragit varsitt strå till stacken, alla har varit behjälpliga med uppgiften.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0