Parkeringsdäcket byggs om till Nattivalarena!


   - Här har vi 5000 kvadratmeter att röra oss på och vi tror bergfast
på att detta var en fin idé, säger festbasen Tage Hansson.


Kommitén för årets Nattival i Piteå kom på onsdagen med den verkliga bomben. Man har hittills annonserat om att festen skulle arrangeras på Sundsgatan men nu skall den helt förläggas till däcket på parkeringshuset. Omdisponeringen får alltså göras i sista stund, festen går nu på lördag, men några byggnationer hade turligt nog inte sattas igång. Redan på onsdagen började man dock bygga dansbanor och scen på parkeringsdäcket. Här disponerar man 5000 kvadratmeter och på den ytan rymmer man enligt festkommitén båda gammal och modern dans, diskotek, serveringar och försäljningsställen plus den stora publik som man räknar med.
   - Vi kom på den här idén med parkeringsdäcket vid tisdagens sammanträde, säger festchefen Tage Hansson.

Tidigare var det ju meningen att festen skulle hållas dels på Sundsgatan och dels på parkeringsdäcket men vi kom underfund om att parkeringsdäckets 5000 kvadratmeter räcker och personligen tycker jag att det är en mycket bra idé. För oss arrangörer betyder det bl. a. mindre kostnader för vakthållning, avspärrningsanordningar o s v. Insläppet kan också koncentreras till en plats, säger Hansson som inspekterade de arbeten som satts igång på onsdagen.

Festen går som sagt nu på lördag och startar mitt på dagen med en barnfest som pågår hela eftermiddagen. Det blir bl. a. barnmaskerad och en hel del spex.
   - Vi hoppas verkligen att alla barn kommer maskerade för att dels vara med i ett litet festtåg och sedan får de ju också chansen att vinna priser om bästa maskering, säger Tage Hansson.
På kvällen fortsätter man den "äldre" avdelningen och den pågår in på nattkröken. Arrangerande Föreningen Birkarlen, som har som målsättning att arbeta för kulturen på nordkalotten behöver pengar till sin stipendieform. I fjol åkte man på en ordentlig bakstöt på 40.000 kronor.

Då arrangerades festen på en skolgård med tivoli och annat tingel tangel. Arrangemang som har svårt att gå hem hos den stora publiken. Det skall bli intressant att se hur det går med festen på parkeringsdäcket. I varje fall så är det en helt ny giv i svensk nöjeshistoria. Liksom det var att arrangera dans på gatorna.
-----------------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 15 juli 1971.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0