Ardy, Lasse & Ann-Christine Hedmark

Hon föddes den 9 juni 1949 i Skellefteå. Hon visade ganska så snart att hon fötts med guld i strupen. Detta gjorde att hon rätt så ung började sjunga i olika band i hemstaden. Det dröjde inte länge förrän kapellmästaren Yngve Forsséll lockade henne att börja i sin orkester. Det blev själva språngbrädan för den unga Ann-Christin, som i och med detta började uppmärksammas även på riksnivå. Första plattan kom 1968, där en av låttitlarna var, Det är dej, bara dej jag vill ha. För Ann-Christine fortsatte framgångarna tillsammans med den Forsséllska orkestern. 1973 låg bandet i hela 22 veckor på Svensktoppen med Så gick det till när farfar var ung.

1971 fick Ann-Christine den stora äran att göra TV. I sitt sällskap hade hon lustigkurrarna Ardy Strüwer och Lasse Åberg. I programserien som sändes i fyra delar, och ingick i TV 2:s underhållningsblock, medverkade även Lill Lindfors och Linda van Dyck.
Ann-Christine Hedmark är ett nytt fynd som Lasse och Ardy lanserar
i ett av sina program.

I december-januari kommer Lasse Åberg och Ardy Strüwer med en serie på fyra 15-minutersprogram - fyra flickor som skall sändas i TV 2:s underhållningsblock som då går varje vardag mellan 19.30 och 21.00.
Tre av de fyra flickorna är sjungande damer - Lill Lindfors, Linda van Dyck och Ann-Christine Hedmark. Den fjärde skall vara dansös, men vem är inte klart. Just nu är inspelningarna i full gång och projektledare Leonard Eek, som även skötte sysslan då Lasses och Ardys Montreaux-program kom till.

Linda van Dyck är en holländsk sångerska som numera slagit sig ner i Sverige - åtminstone för en tid - och då och då gör svensk TV den äran. T ex i den samskandinaviska serien "Kärlek 71". Ann-Christine Hedmark hittade kapellmästaren Bengt-Arne Wallin i Skellefteå för någon tid sedan. Där hör nämligen flickebarnet hemma.


Ann-Christine är väl en söt liten flickscout?


Här hälsar Ann-Christine på hemma hos Ardy.

---------------------------------------------------------------------------------
HÄNT I VECKAN ¤ Den 17 september 1971.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0