Forum i Älvsbyn 10 år!
För det vokala sångliga inslaget svarade Gerd Sundström från handels-
skolan.


Forum 10 år! Det jubiléet firades med stora festligheter under den gångna helgen. På lördagskvällen gavs ett show-program från stora teaterscenen, med såväl lokala förmågor sp, gästartister, som vid detta jubileum representerades av trion Staffan Broms, Britt Damberg och Leppe Sundevall.

Efter inledningsmusik av Åke Jönssons orkester, hälsade medborgarhusföreningens ordförande Paul Johansson välkommen. Han erinrade om hur besvärligt det var medan lokalerna saknades och uppmanade festdeltagarna att ägna en tacksamhetens tanke till dem, framförallt framlidne folkskolläraren Henning Gille, som arbetade hårt och målmedvetet för att skapa Forum.
    - Vi är också tacksamma för det ekonomiska stöd vi fått av samhället, sade ordföranden.

Medan forumvaktmästare Tore Kjell som konferencier följde så ett lokalt betonat program. John Harry fick representera de gamla danstonerna medan Älvsbyns allra senaste och yngsta orkester "The Shaps" fick representera dagens moderna melodier.

För det lokala sångliga inslaget svarade Gerd Sundström från handelsskolan. Hon framförde två schlagermelodier. Tommy Eriksson och Sven Nygren agerade i två roliga sketcher och den som uppträdde som rena "proffset" var 12-åriga Gunilla Stenlund, Älvsbyn. Hon agerade "5-årig liten tös" framför mikrofonen, på ett sätt som kom publiken att jubla. Man kan fråga sig: Vad skall bli av det barnet?

Blommor till veteraner!
Så var det dags att harangera Forum-veteranerna. Det var riksdagsman Erik Hammarsten som erinrade om det arbete de nedlagt, som från början var med att driva verksamheten. Han erinrade om Henning Gilles insats och kallade upp till scenen Gösta Kjell, som varit kommunens representant i styrelsen, Martin Lundberg som varit med från starten samt nuvarande ordföranden Paul Johansson och vaktmästaren Tore Kjell till vilken han överlämnade blommor. Herr Hammarsten betonade Forums betydelse för samhället och önskade Forum lycka till i fortsättningen.

I en dialog mellan Tore Kjell och Martin Lundberg fick publiken del av ett intressant siffermaterial. Piteå-Tidningen har tidigare redogjort för dessa. För ett klämmigt avslutande program svarade "Djungelgänget" Staffan Broms, Britt Damberg och Leppe Sundevall. De sjöng, spelade och lekte med sin publik på ett alldeles ypperligt sätt. Bland annat Leppes framträdande som "forskningsresanden Berg Stenman", var en rolig och trevlig sak, Staffans försök att agera "Farbror Sven" med Leppe som en snäll liten, fast mycket modern, gosse framför mikrofonen, fick också publiken att jubla, för att nu inte glömma Britts sång och trions gemensamma framträdanden.

Så mycket mer är inte att säga. Staffan, Britt och Leppe framträdde även under dansen och jubileumskvällen blev trots kylan, en lyckad kväll och en god avslutning på första 10-årsperioden och en god start för nästa.

----------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Måndagen den 23 december 1963.


FAKTA---------------------------------------------------------------

När Forum fyllde 20 år, i december 1973, medverkade jag som
trummis i John Harrys. Om det har jag tidigare berättat.

Roger---------------------------------------------------------------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0