GOOD TIMERS - bandet det svänger om...

¤ Snacka om annorlunda!
Eller hur många dansband ståtar med en kontrabas på scen.
Svänggänget GOOD TIMERS knockar Sverige med sin läckra stil!


Good Timers på restaurang Sandgrund har blivit en vanlig syn. Dans-
grynnan vid Klarälven tillhör ett av bandets favoritställen runt om i
landet. På bilden fr v: trummisen Arnulf Ibsen, gitarristen och sångaren
Torgny "Todde" Stoor, (Havaii-kungen Yngve Stoors brorsson) samt
Dave McShane, engelskfödde saxofonisten som vi bl a sett i filmen "Black
Jack". På den infällda bilden ses Todde Stoor.


¤
Det går visserligen inte fort men det går trots allt stadigt uppåt för Dave, Per, Todde, Peter, Nisse och Arnulf. Just nu kan ni hitta Good Timers allra första CD-skiva i skivbutikens hyllor. En satsning som bandet arbetat med i flera år innan det blev napp hos Owe Midners TMC.

Egna alster
Good Timers utgår från Stockholm och kan skryta med att representera en helt egn stil, en mix av 40-, 50- och 60-talsmusik varvat med några egna alster skrivna av kontrabasisten Nisse Palm. Samtidigt medger Dave McShane att den egna stilen till viss del ställer till problem.

"För bra"
    - Ja, eftersom vi är ensamma i Sverige om att spela den typen av musik. Det bästa för oss vore om det fanns ytterligare 4-5 band som spelade musik med en äldre profil. Då skulle det skapas en tydlig nisch och intresset vore betydligt större, säger Dave och tar en kopp kaffe.
    - Det finns tyvärr arrangörer som talat med oss och sagt att de gärna skulle engagera oss men vi är "för bra", tilläger Nisse Palm...

Tro nu inte att det går någon nöd på Good Timers. Allt fler i vårt avlånga land upptäcker tjusningen med den härliga blåssektionen och inte minst den buggvänliga musik bandet spelar.

Erfarna musiker
Samtliga i bandet är synnerligen erfarna musiker. Todde Stoor, gitarrist och huvudsångare. Peter Klaxman och Dave McShane, saxar och sång tillsammans i konstellationen Blåblus (just det). När Blåblus la av 1981 ville trion fortsätta spela och Good Timers föddes 1983. Trumpetaren Per "Stenis" Stenborg kom med året därpå. Todde Stoor kom med 1991 och Nisse Palm blev medlem hösten 1993. När nu den förre trummisen Ulrik Arturén (brorsa till sångerskan Marie Arturén i Drifters f d ), lagt trumpinnarna på hyllan heter ersättaren Arnulf Ibsen.

Perfekt i bandet
    - Arnulf med sitt genuina intresse för den epok som vi arbetar med passar perfekt i bandet. Vi har förutom egna originallåtar bara en låt från 70- och 80-talet. Gilbert O´Sullivans "Alone again", säger Nisse Palm.
    - Skulle vi ha försökt att spela traditionell dansbandsmusik skulle nog inte bandet överlevt fram till idag, inflikar "Stenis".

Går egna vägar
Good Timers vågar också köra in på nya vägar med sin musik. Tro inte att Thorleifs och Just D är först med dansbandsrap. I så fall har ni inte hört Nisse Palms "Buggkursen".

Sugen på att dansa
Det är showtime. "Tuxedo Junction", "King of the road", "My baby just cares for me", "Venus" och "Flickorna i Småland" avverkas i snabb takt. Källarmästaren Bengt-Eric står och diggar vid sitt bokningsbord.
    - Det är nästan så att en annan skulle vilja ge sig upp och dansa. Det är inte ofta jag blir så sugen, säger han. Ett betyg så gott som något Good Timers.


Bilden t.v. Good Timers på väg upp i trappan, överst Dave McShane,
Arnulf Ibsen, Todde Stoor, Per Stenborg samt Nisse Palm samt Peter
Klaxman. Bilden t.h. hur många dansband har en kontrabas med i
bagaget? Nisse Palm visar sina balanskonster.

VISSTE DU ATT:

¤ TODDE STOOR, som enligt födelsebeviset egentligen heter
Torgny är brorson till landets Hawaiikung nummer ett, Yngve Stoor.

¤ Nilsgunnar "Nisse" Palm, under flera år varit Folkparken stämledare
och förstebasist.

¤ Arnulf Ibsen, nykomlingen i gänget, är ett riktigt 50-talsfreak. Enligt
uppgift har Arnulf endast en svartvit tv med bara två kanaler i bostaden.
Dessutom är hans turnéväska från det ljuva 50-talet. En riktig raritet.

¤ När landets statsminister, Ingvar Carlsson ställer till med avskedsfest
är det Good Timers som står för både underhållning och dans.Good Timers nya CD finns nu på landets alla skivhyllor. Andra man
från vänster, Good Timers förre trumslagare Ulrik Arturén.

-------------------------------------------------------------------------------
FÅR JAG LOV ¤ April 1996.


FAKTA------------------------------------------------------------------------

Good Timers engelskfödde saxofonist, Dave Mc Shane, föddes den 8 juni 1944.
Den 5 juli 1997 gick han bort, 53 år gammal.

Roger-------------------------------------------------------------------------Kommentarer
Postat av: Björn Jakobsson

Jag har alltid beundrat Good Timers sedan jag första gången hörde dem i radions I afton Dans 1985 eller 1986. Strålande musiker och med en intressant repertoar. Jag gillade särskilt Ulrik Arturéns föregångare bakom trummorna, Jim Ellis, som hade en mycket bra sångröst, men även de senaste (sista? - har de lagt av?) årens sångare Wally Reataza. Tyvärr så har jag en känsla av att de var LITE för musikaliska för att slå igenom ordentligt i Musik-Sverige (Dansbands-Sverige). Tyvärr.

2011-11-21 @ 06:21:02
URL: http://beji.webb.se
Postat av: Roger

Good Timers medverkade ju i Dansbandskampen tror det var 2009. Tyvärr så kunde man nästan ana att vistelsen där skulle bli kortvarig. Tyvärr på ett sådant härligt gäng. Såg att basisten Sam Bengtsson också var med. Bara en sån sak. Ulrik Arturén hörde jag på radio häromdagen. I egenskap av kock. Jim Ellis var en skön snubbe, med härlig röst. Han har ju spelat i Börge Lindgrens trio under ett antal av år. Börge kommer ju från Skelleftetrakten i Västerbotten, om du nu inte redan visste det. Ulriks pappa, Gusten, även han trummis har också lirat med Börge Lindgren. Ulriks syrra, Marie Arturén sjöng ju med Drifters i slutet av 80-talet. Det visste du säkert också.

/Roger.

2011-11-21 @ 12:05:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0