Kort om kändisar / 1967
¤ Tolle Fredriksson, sångare i Objections, var den som fick första erbjudandet att ersätta försvunne John i Deejays. Tolle och Objections är ju än så länge relativt okända för den stora publiken, så Tolle blev både överrumplad och smickrad. Men...efter moget övervägande nobbade han. Han ville hellre kämpa med kompisarna i Objections mot toppen. Och han ångrade sig inte en sekund, när Deejays veckan därpå belade förstaplatsen på Tio-i-topp. Det är kamratskap det!

¤ Den senaste tiden har från skivbolagshåll riktats tämligen stark kritik mot Kvällstoppen. Skivbolagen har kunnat avläsa i sin egen säljstatistik att skivor som ligger på Kvällstoppen säljer mindre än vissa andra som inte alls finns med på listan. Rune Hallberg, producent för programmet, berättar för en kvällstidning att programmet snart kommer att ändras. Förmodligen kommer listan, som nu omfattar 20 skivor, att dras ner till bara 10 eller 15 plattor.

¤ Det sägs att Gary Marsden tänker bryta med sin gamla kompgrupp The Pacemakers och det inom kort. Efter en åtta år lång glansperiod med The Pacemakers vill Gary nu försöka göra karriär som solist. Det är bara att önska honom lycka till samtidigt som man uttalar den förhoppningen att The Pacemakers inte gör allvar av planerna att lämna showbusiness.

¤
Beppe Wolgers, som ger den fina jazzsångerskan Nannie Porres en fin chans till comeback i sin sommarrevy "Vi älskar er" på Idéon - enligt min och många andras uppfattning den särklassigt bästa av Beppes revyer.

¤ Hep Stars beryktade USA-turné i oktober, november och december är nu klar till 99 procent. Till och med arbetstillståndet - det eviga kruxet i dom här sammanhangen - är fixat. Turnén kommer att omfatta hela den amerikanska kontinenten från Los Angeles i väster till New York i öster. Bland annat blir det ett flera veckors gästspel på en berömd restaurang i spelstaden Las Vegas. Nyligen medverkade Hepparna vid en popgala på Liseberg i Göteborg. 20 brudar svimmade och en blev till och med så illa däran att hon fick föras till sjukhus.

¤
Popsångaren Cliff Richard gör f. n. en film för Billy Graham-organisationen. Richard har i en serie TV-program berättat om sin omvändelse till kristen tro. Han studerar till kristendomslärare och tror att han skall kunna göra mycket för ungdomen. En känd skådespelare, som följt Cliff Richards exempel är Dick van Dyke. Han har en stor roll i den senaste James Bond-filmen, som just nu inspelas i England. Han skall också göra några TV-program under sin Englandsvistelse. Men snart tänker Dick van Dyke helt ägna sig åt kyrklig verksamhet. Han är redan söndagsskollärare och församlingsäldste i sin kyrka hemma i Amerika.
------------------------------------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Den 23 juni 1967.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0