MAGNUS BANCK låg död en vecka
MAGNUS BANCK. Bilden till vänster, året är 1967, Magnus Banck är 28 - och stor idol. Den store radiodolen Banck hade slagit alla lyssnarrekord med program som Melodi 21 och Landet Runt. Han fick mer än en miljon (!) lyssnarbrev. Han var stor, glad och välmående. MAGNUS BANCK. Bilden till höger, 41 år - ensam och sjuk. Året är 1980. Han är bara hälften av sitt forna jag - 60 kilo mot 130 under storhetstiden. Det sista året levde han som förtidspensionär i en villa i skånska Mölle, där han nu hittats död.

Han var radions förste melodipratare som blev du med lyssnarna. 60-talets Hasse Tellemar. Men Magnus Banck dog ensam och sjuk. Långt ifrån kändisarnas glittrande värld. Han hade legat död en vecka i sin villa i Mölle innan grannarna slog larm.

Vi minns två bilder av Magnus Banck, som blev 42 år. Den första är från slutet av 60-talet. En stor, glad och välmående människa. Idolen omgiven av andra kändisar. Han hade gjort Melodirouletten, Melodi 21, Melodi-Bingo, program där han satt och pratade med lyssnare som ringde upp. Han var omåttligt populär, slog alla lyssnarrekord. Den andra bilden togs för ett år sedan. Det är bilden av en utmärglad, svårt sockersjuk och ensam man. Det är svårt att tro att det bara är drygt tio år mellan de båda bilderna.

Magnus Banck hade fått lämna Sveriges Radio. Han hade skilt sig från racerstjärnan Ursula Wirth. Han försvann ur kändisvimlet. En kort tid i början av 70-talet drev han en radiostation på Mallorca. För något år sedan kom han hem till Sverige igen. Magnus Banck gillade att leva intensivt, och ljuvt. Men livet gick alltför hårt fram med honom.

------------------------------------------------------------
AFTONBLADET ¤ Den 26 november 1981.


Kommentarer
Postat av: Johan

Lyssna gärna på när Kalle Sändare ringer till Magnus Banck. Tyvärr hittar jag den inte på Youtube.

Kalle har en plåtslagerifirma som skall ha en jubileumsfest och frågar om Magnus vill komma och stå för underhållningen. Man undrar verkligen vem som driver med vem.

2011-11-07 @ 23:34:46
Postat av: Roger

Det sägs att Kalle Sändare hade fyra världsberömda fans: ABBA!2011-11-08 @ 13:47:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0