POP-KORN - 1964¤ Nya Beatles-plattor

Den 27 november utsläpps i England, datum här hemma ej klart ännu, The Beatles nästa singelplatta. Den bjuder på I Feel Fine och She´s Woman, båda skrivna av beatlarna John Lennon och Paul McCartney. Deras fjärde LP, döpt till Beatles for sale, vilken släpps i hemlandet den 4 december och finns förstås även här i god tid före julhandeln.

Den 22 februari sätter The Beatles i gång med sin nya, ännu odöpta, film. Det blir en thriller-komedi. Liksom i A Hard Days Night, spelar grabbarna sig själva, men i huvudparten av filmen ägnar sig George, John och Paul åt att skydda Ringo från övergrepp från illasinnade personer. Givetvis blir det mängder av sång i filmen. Den har f. ö. skrivits av amerikanen Mark Vahm, vilken även skrev manuset till en av säsongens mest spännande och roliga filmer, Charade.


¤ De fyra från Liverpool, d.v.s. THE BEATLES, har både ny platta och
film på gång.


¤ Inger öppnar restaurang

Inger Berggren är inte särskilt skrockfull. Fredagen den 13 november öppnade hon en restaurang i Linköping tillsammans med kompanjonerna Bo Åkervall och Christer Nilsson. Club Maxim heter stället och Inger skall i första hand fungera som värdinna och ha hand om artistförmedlingen. Premiärartist var Gunnar Wiklund, så nog är siktet högt inställt.


¤ Musical-aktuellt

Två musicals är högaktuella just nu i vårt land. Först "Hur man lyckas i affärer", vilken går för fulla hus på Oscars i Stockholm med Jarl Kulle i bejublad huvudroll. Och så gamla pålitliga slitgumman "My fair lady", som får premiär på film till julen och då spelar upp med Audrey Hepburn och Rex Harrison i huvudrollerna. Helt naturligt har båda tilldragelserna satt sina spår på skivfronten.

RCA har släppt ut "Hur man lyckas..." med originalversionen från New York-premiären den 14 oktober 1961. Artisterna är ganska okända för oss, men det spelar ingen roll. Det är ett nästan bedövande tempo över artisteriet. Samma känsla ger "My fair lady", CBS, med direktupptagning från filmen. Denna skiva innehåller mer av det talade i musicalen än den förra men ändå tillräckligt av musiken och sången för att göra skivan levande. Här är man nästan ändå mer med i salongen när man hör Rex Harrisons underbara engelska och den gudomliga Audrey Hepburn som Liza, visserligen utan någon större röst men med en personlighet som hon lyckas överföra även från skivan.


¤ OS-toner som slog

Här hemma hade vi tråkiga fanfarer som inledning till TV-programmen från OS. Pampiga men tråkiga. När BBC sände sina program från Tokyo-OS startade man med en musiksnutt som engelsmännen genast blev alldeles vilda i. Den var både orientalisk och fylld av moderna rytmer. Det visade sig vara den kände orkestrledaren Helmut Zacharias som komponerat den. Melodin finns nu inspelad på skiva med titeln "Tokyo melody" och säljs i stora upplagor.


¤ Pass på Gunnar

Gunnar Wiklund har bytt grammofonbolag och hans nya arbetsgivare EMI har presenterat honom på ett originellt sätt. Man har givit ut ett mycket innehållsrikt pass på sångaren. Där får man bl. a. veta, vid sida om längd, hårfärg och födelseort, att han spelade gitarr som pojke, slog igenom vid Artist Forum 1959, debuterade i tysk TV 1962 och har fiske, bilar samt taxen Snobben som hobbies.


¤ Gunnar Wiklund från Luleå, har numera EMI som sitt grammofon-
bolag.

-------------------------------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Den 20 november 1964.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0