Tragiska existenser

När ett sexuellt övergrepp och ett mord en gång avslöjades på ett litet barn, och som väckte allmänhetens avsky, sa en bekant dessa ord:
    - Det är nästan så man skäms att tillhöra det här människosläket, när man ser vad vi människor är i stånd att göra. Djuren dödar för matens skull, inte för sitt eget nöje, som vissa knäppskallar som ska kallas för människor  gör, fortsatte han.
Samma sak vederfors jag när morden på Utöya inträffade, den 22 juli detta år. Den iskalle Anders Behring-Breivik höjde sitt vapen och avrättade 69 personer. Till detta läggs ytterligare de 8 offer, som omkom i den explosion som Behring-Breivik orsakade i centrala Oslo samma dag. Nu har samme man höjt sin röst i rätten och meddelat att han inte accepterar att sitta häktad. Då kan man fråga sig om hur han tänkt sig sin framtid, efter allt det horribla som han åstadkommit? Är det som en fri man, efter det ohyggliga som hänt? Hans uttalande vittnar om en sjuk hjärna, med psykopatiska drag. Behring-Breivik är inget annat än en av dessa många tragiska existenser.


Anders Behring-Breivik - en tragisk existens.

--------------------------------------------------------------
Bild: www.motherjones.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0