Yngve Forssélls orkester

Det började 1946 på en allmän dans i Kåge. På scenen stod Yngve Forsséll med sin nybildade orkester. Det skulle bli starten på en slags framgångssaga, för den då endast 16-årige ynglingen. Yngve var född i byn Holmfors inom Västerbottens län. När han 1950 lämnade födelsebyn, och flyttade in till "storsta´n" Skellefteå, började han jobba på en mekanisk verkstad. I mitten av 1950-talet bytte Yngve Forsséll inriktning. Han blev bilförsäljare på Bröderna Forslunds. Därmed inleddes en lovande säljarkarriär.

Men musiken som alltid legat Yngve varmt om hjärtat, fick stå tillbaka för det ordinarie arbetet. 1967 hade Yngve Forsséll och hans orkester, vuxit i sådan popularitet, att Yngve slutade "kränga" bilar och traktorer, och istället tog han steget att bli professionell musikant. Yngve Forssélls orkester kom med tiden att bli riksbekanta. Man turnérade runt om i landet, och skördade stora framgångar på Svensktoppen med landsplågan: "Så gick det till när farfar var ung". Bandet hade ett gott rykte, inte minst för de eminenta musiker som medverkade i orkestern. Vid sångmikrofonen fanns under  - den mest produktiva tiden - Ann-Kristin Hedmark, Liz Lundberg och Roger Johnson.

Sista spelningen gjordes 1983, då kapellmästaren Yngve Forsséll var 57 år fyllda. Yngve Forsséll hade "näsa" för att hitta talangfulla medmusikanter. Han hade ett fruktgivande samarbetet med bl. a. Jerry Williams, Emile Ford, Lasse Samuelsson, Bernt Dahlbäck, Jörgen Edman m. fl. Fredagen den 11 december 2009 skrevs det sista kapitlet om kapellmästaren, dragspelaren och promotorn Yngve Andreas Forsséll. Han var vid sin bortgång 83 år gammal.

/ROGER LINDQVIST.
Yngve Forssélls - 1977.

Medlemmar:

¤ ELISABETH LUNDBERG - Sång.

¤ TOMMY FORSSÉLL - Elbas, sång.

¤ GÖRAN WILÉN - Gitarrer, rytminstrument, sång.

¤ SVEN-ERIK JOHANSSON - Trummor.

¤ BRYAN DAVENPORT - Keyboards, rytminstrument, sång.

¤ GÖRAN SELMERBORN - Tenorsaxofon, flöjt, sång.

¤ NEWMAN ALEXANDER - Trumpet, flöjt, rytminstrument, sång.

¤ TAYFUN SAGESON - Sång, rytminstrument.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0