Historien om LARRY DEAN - del 11

¤ I historien om älvsbygrabben Staffan Sundin, alias Larry Dean, har vi nu kommit fram till året 1973. Fyra stycken speciella sorts händelser, väcker massmedias intresse detta år. Journalisterna Peter Bratt och Jan Guillou avslöjar en för allmänheten okänd informationsbyrå (IB) i en serie artiklar i Folket i Bild/Kulturfront. Följden blir att de båda döms till fängelse för spioneri. I augusti det här året riktar sig världens blickar mot Kreditbanken på Norrmalsmstorg i Stockholm. Rånaren Jan-Erik Olsson tar fyra anställda som gisslan, samtidigt som han kräver tre miljoner kronor och att Clark Olofsson skall släppas fri och föras till banken. Fem dagar därpå får dramat ett lyckligt slut.

Den 15 september avlider Gustaf VI Adolf på Helsingborgs lasarett i en ålder av 90 år. Sonsonen, Carl XVI Gustaf tar sin farfars plats på den svenska tronen. Riksdagsvalet den 16 september utmynnar i en så kallas lotteririksdag, då de båda blocken hamnar på 175-175. Socialdemokraternas Olof Palme sitter dock kvar som statsminister.

¤ Larry Dean åker som vanligt runt med sin enmansorkester. Det nya projektet blir en sommarturné, där Larry Dean den här gången omger sig med två söta tjejer, Eleonore Öst (jodå, hon härstammar från den musikaliska familjen från Hälsingland och är kusin till Berndt och Inger Öst), samt Vera Berg magdansande fästmö till Larry Dean. Trion kommer också ut med en platta på skivmärket "Music".


På Aftonbladets nöjessidor står att läsa om trion Larry Dean, Vera
Berg och Eleonore Öst .


Sångerskan Eleonore Öst får tidningarna intresserade kanske lite-
grann på grund av sin släktskap med den välkända Öst-familjen.


I diverse reklamutskick puffar man för den show som trion bjuder på.


Resultatet av det musikaliska samarbetet blir en singel på skivmärket
"Music". På bilden: fr. v. Vera Berg, Larry Dean och Eleonore Öst.


¤ I egenskap av författare till Staffan Sundins liv och leverne, kan jag inte låta bli att imponeras av hans ständiga ombyten på det musikaliska planet. Än sjunger han visor till ackompanjemang av gitarr, munspel och trumma, för att i nästa stund byta skepnad och i strålkastarljusets sken bli "rockare" så träflisorna ryker och publiken försätts i ett slags förstadium till extas. Imponerande! Men kom ihåg, att Staffans rötter är sprungen ur rockens mylla, uppe i Norrbotten på Forums scen i Älvsbyn i början av "The Swinging Sixties", där det hela en gång fick sin början. I Staffans CV finns även flera kapitel som handlar om en tid som popidol, dansmusiker (trummis), vissångare, världsrekordhållare i långsjungning samt en hel del annat som skulle ta alltför lång tid att presentera här. Larry Dean i kanariegul scenkostym med sin enmansorkester. Hans
ständiga ombyten vad gäller genrer, är likt en kameleont som hastigt
skiftar färg. Imponerande med andra ord!


Säg den stad som inte Larry Dean besökt under sina turnéer runt om
i landet.


¤ Under en period fanns två go-go-tjejer vid Staffans sida. Den ena var Katja Orovic från Jugoslavien samt svenskan Anna Berg som lockade publikens (herrarnas) blickar mot estraden. Om detta har jag hittat den här artikeln:


Här har ni Larry Dean, landets största enmansorkester. Tillsammans
med Katti och Annie har han snart premiär på sin krogshow.Får vi presentera Larry Dean (Staffan Sundin, 28 år), musiker och sångare och landets största enmansorkester. Han spelar på sex instrument på en gång. Och så sjunger han också...

Larry Dean, som speciellt danspubliken på Grottan i Hallsberg känner till, är från Norrbotten, men har bott i Stockholm i flera år. Det är en dyr musikanläggning som han håller sig med.
    - 25 000 är den värd.
Pengarna har Larry bl. a. tjänat in på att vara manlig strippa. Nu är den tiden förbi. Men instrument har han som sagt skaffat sig och förutom den stora förstärkaranläggningen ingår gitarr, bastrumma, tamburin, high-hat, munspel och kazoo.

Till sin nya showpremiär på Balders Hage, Stockholm den 1 mars skall Larry komplettera med ytterligare mikrofoner och en ljusorgel. Dessutom får han två flickor (båda dansöser och sångerskor) med sig, Katja Orovic från Jugoslavien, bosatt i Sverige i åtta år, samt Anna Berg. Båda flickorna är för övrigt ingenjörer och kan säkert hjälpa Larry om förstärkaranläggningen skulle gå sönder.

Larry Dean har de senaste åren varit gitarrist och sångare i olika dansband. Han har bl. a. varit med i Tobbes samt Eskilstuna-banden Paul Dennis och Curt-Görans. I vår kommer han på en LP-skiva med titeln "Två sidor med Larry Dean". För musikarrangemanget svarar Lasse Samuelsson vars orkester också är med på plattan. Larry finns redan på en EP-skiva med titlarna "När ingen gör någonting" och hans egen "Lev ett liv med sång". Nu hoppas han kunna vara med i TV-programmet "Halvsju" och spela upp med sin enmansorkester ("Sextetten Brundin" som han också brukar kalla sig). I sommar blir det folkparkerna.
------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Text: ROGER LINDQVIST / Forts. följer...


Kommentarer
Postat av: Douglas Söderlind

1000 tack Roger för "historien" om

Larry Dean.Villket enormt matreal du har fått tag på.

2011-10-17 @ 08:59:40
Postat av: Björn Jakobsson

Nu kan jag ju ha missat uppgiften, men NÄR spelade Larry Dean med Curt Görans?

2011-10-17 @ 17:04:03
URL: http://beji.webb.se
Postat av: Björn Jakobsson

Dessutom, skivbolaget är "Hendrix music" ägt och drivet av dragspelaren Henning Hendrix (alltså inte Jimi Hendrix), även om det just är "MUSIC" som är betonat i bolagets logotyp. Eleonor Öst hade väl senare en mindre hit med "Farmareflickan" om jag inte minns fel.

2011-10-17 @ 17:06:09
URL: http://beji.webb.se
Postat av: Roger

Hej Björn!

Att det är Henning Hendrix som är mannen bakom skivbolaget visste jag. På frågan gällande Curt-Görans så har jag skickat frågan vidare till Staffan Sundin. Så fort han ger mig ett svar skall du få veta. Staffan har skickat mig ett digert material, som jag fnv håller på att ögna igenom. Det sträcker sig från 1960 fram till nutid. Så som du förstår så har jag mycket att jobba med. Samtidigt försöker jag skynda på det hela pga att Staffan skall göra ett utskick innan december månad runt hela Europa. Under tiden (vid sidan om) skriver jag revytexter åt Pite Revyn.Mvh Roger.

2011-10-17 @ 17:26:56
Postat av: Roger

Hej igen Björn!

Har snackat med Staffan angående din fråga om Curt-Görans. Han säger sig inte minnas det där så bra, men förklarar att han brukade hoppa in som vikarie i olika dansband när ordinarie sångaren var sjuk. Han tror att det kan ha varit fråga om ett tillfälligt inhopp i bandet. Som du kanske läste så samarbetade Staffan Sundin (Larry Dean) med Paul Dennis då och då.

Mvh Roger.2011-10-17 @ 21:48:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0