Lars-Ivar & Bo Kaspers mor...

Den 14 september 2009 skrev jag ett långt inlägg som handlade om skellefteåbandet Yngve Forssélls. Berättelsen har visats sig vara väldigt intressant och spännande, om man nu skall gå efter alla de kommentarar det publicerade inlägget fått. En man vid namn Ulf Jonsson frågade mig då om jag visste om Bo Kaspers mor Ann-Evy f. Jonsson varit vokalist i Yngves. (Bo Kasper i Bo Kaspers orkester). Tyvärr kunde jag inte svara på den frågan. Den tidigaste vokalissan jag visste var Tuttan Renholm som sjöng i orkestern något år före Ann-Kristsin Hedmarks början 1965.

Igår fick jag ytterligare ett besök angående Yngve Forssélls-artikeln. Det var Lars-Ivar Sundström, bror till nämnde sångaren och låtskrivaren Bo Kasper. Lars-Ivar gav mig då den här viktiga pusselbiten:

"Jag kan bekräfta att min och Bo Kaspers kära mor Ann-Evy Jonsson senare gift Ann Sundström och lärare på Strömbacka, sjöng med Yngve´s i slutet av 50-talet. Yngve sa i en artikel på senare år i Västerbottens Folkblad (tror jag) att morsan och Ann-Kristin Hedmark var de sångerskor han gillat mest.

Mvh Lars-Ivar Sundström".

Stort tack Lars-Ivar till ditt klargörande beträffande detta. Om nu mitt minne inte spelar mig ett spratt, tror jag att Lars-Ivar Sundström liksom sin berömde brorsa också varit sångare. Detta i ett lokalt band från Piteå, VOX. Jag tror tom att bandet gjorde en platta i mitten av 70-talet (1976?) på skivbolaget Sonet. I gruppen fanns även en gammal skolkompis till mig, basisten Folke Wiklund, som jag även spelat med i Piteå Havsband. / Roger.


Bo Kasper Sundströms mor, Ann-Evy sjöng i Yngve Forssélls
orkester i slutet av 50-talet. Detta har jag fått bekräftat av
Lars-Ivar Sundström. Ännu en pusselbit fallen på plats...
------------------------------------------------------------------
Bild: www.sr.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0