Streaplers-medlemmen Lasse Larssons död 2004
Lasse Larsson blev 60 år gammal.


¤ Efter 45 år i dansbandet Streaplers har Lasse Larsson, 60, lämnat jordelivet. Tio över två på eftermiddagen förra torsdagen avled han i sitt hem efter en tids sjukdom. Familjen samlades i huset i Hällingsjö utenför Göteborg för att ta farväl. Han lämnade efter sig frun Ingvor, 57, barnen Maria, Lena samt Lars "Lasseman" Larsson, 32, och fyra barnbarn.

ETT STORT STÖD
Sonen Lasseman är precis som sin far musiker och kapellmästare i ett populärt dansband, Arvingarna. Pappa Lasse har varit en stor inspirationskälla och det var efter honom Lasseman fick sitt namn och smeknamn. Sedan dödsdagen har sonen varit med sin mamma och sina syskon. Hustrun Therese, 29, och barnen Ludvig, 4, och Filip, 2, är ett stort stöd i sorgearbetet.
    - Det är inget vidare alls. Det är fortfarande så nytt. Men vi visste att han skulle gå bort, berättar sonen i Aftonbladet.
Och fortsätter:
    - Det var väldigt fint mitt i allt tragiskt. Och han kämpade väl.
Lasse blev under sina 45 år i dansbandet en av landets mest kända musiker.

Gruppen bildades 1959 och var sedan dess en självklarhet på stadshotellen och folkparkerna runt om i Sverige. Med låtar som "Diggety Doggety", "Älskar älskar inte" och "Jag har en dröm" hade de ständigt platser på Tio-i-topp och Svensktoppen.

POSITIV OCH LUGN
Så sent som 2002 släppte Streaplers sin senaste skiva. "Live 2001" som blev omtyckt hos deras fans och gruppen uppträdde på fullsatta danspalats. Lasse fick sin cancerdom för flera månader sen men lämnade gruppen först i juli i år.
    - Så sent som för en och en halv vecka sedan var han med och producerade låtar med Streaplers. "Nu ger vi järnet", sa han, berättar gruppens före detta sångare Gert Lengstrand för Aftonbladet.

Musikervännerna visste om Lasses svåra sjukdom och var förberedda på att han inte skulle vinna över den svåra cancern. De hälsade på honom så sent som måndagen innan han avled.
    - Trots sjukdomen var han väldigt positiv och lugn. Och han hade humor och gnistan kvar. Men i måndags sa han "nu sjunger jag på sista versen". Jag skämtade med honom och sa "nej för fasen Larsson, vi rockar röven av oss i himlen". Då skrattade han gott, berättar Gert. Bara några timmar efter dödsbudet var det tänkt att Streaplers skulle spela inför en förväntansfull publik.
    - Men vi ställde in, det var ingen av oss som kände för det, säger gruppens basist Håkan Liljeblad till Expressen.


Lasse med Göran och Håkan Liljeblad, Bo Möllberg, sittande Kjetil
Granli.

SKULLE SPELA IHOP
Precis som sin far brinner Lasseman för sin musik. Han arbetar hårt med Arvingarna och en av drivkrafterna är pappans rötter och musik. Grupperna har mycket gemensamt. Till en början var Streaplers ett popband som låg på Tio-i-topplistan under 60-talet. De var flickfavoriter och först efter flera år blev de ett traditionellt dansband. Arvingarna började sin karriär som rockgrupp men bestämde sig efter ett par år att satsa på dansmusiken.

Far och son har under årens lopp spelat tillsammans flera gånger på olika dansbandsgalor. De har mycket hängivet följt varandras karriärer genom åren.
    - Till en början var det väl grabbarna som hade nytta av sina pappor i kända etablerade orkestrar. Sedan har vi tjänat lite på Arvingarnas framgångar. Nu är det vi som drar igen, sa pappa Lasse några år efter sonens genombrott.

Förhoppningen var nog att de skulle uppträda ihop igen. Det blev aldrig så. Lasseman har ställt in sina framträdanden med Arvingarna en tid framöver för att bearbeta sorgen och vara med sin familj.

------------------------------------------------------------------------
HÄNT EXTRA ¤ September 2004.


PS. Lasse Larsson avled torsdagen den 26 augusti 2004. Han blev 60 år gammal.

//Roger.


Kommentarer
Postat av: Streaplersfan!

saknar lasse än i dag.

2012-03-21 @ 20:57:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0