Owe Thörnqvist gästar Piteå
¤ OWE THÖRNQVIST såg till att premiärpubliken stortrivdes.
Han visar samma höga klass som tidigare och mycket talar för
att han nu gör en allvarligt menad comeback med folkparker
och allt.


¤ Evergreen är namnet på den nya restaurangen vid Pite havsbad som togs i bruk i onsdags. Hantverkarna arbetade in i det sista innan den festklädda publiken tog Rosengården, Bergakungens sal och de båda barerna Cabarre Baren och Sherikan Bar och allt vad det nya gemaken heter, i besittning.

De sista veckorna har 80 pesoner anställts utöver de 12-15 fasta tidigare. Och inom kort kommer även konferenshotellet Larus att öppnas. Publik som tidigare besökt Pite Havsbad känner inte alls igen sig. Allt är ombyggt och nybyggt och rikligt och djärvt utsmyckat. Och under de väldiga ekarnas höstfärgade blad finns ljudeffekter och överraskningar. Premiärpublikens damer fick rosor och eftersom restaurangen i det närmaste var fullsatt var åtgången stor.

¤ COME BACK
Premiärpubliken fick dessutom lyssna till Owe Thörnqvist som just nu gör come back efter tio års tystnad. Owe har någon månad turnerat med COS-International med en show som till mycket stor del bygger på publikens medverkan och den kontakt Owe får med publiken. Han är specialist på att få upp stämmningen och ser gärna att en och annan sticker upp. Hans framträdande blev mycket livligt applåderat och tyder på att Owe kan göra en allvarligt menas come back precis när han vill.

Owe Thörnqvist är numera bosatt i Spanien och har en hel del affärer på gång. Artisteriet har med andra ord legat nästan helt nere. Nu finns han emellertid på en nyproducerad LP där gamla fina nummer kommer igen i nya tappningar. Och det var också detta som Evergreen-publiken bjöds på under en timslång show.

------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 19 oktober 1979.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0