Trafikdöden slår till. Älvsbybor i svår olycka.


SKELLEFTEÅ: Dödskurvan i Yttervik en dryg mil söder om Skellefteå på E 4 skördade på tisdagskvällen två nya offer. De omkomna är fru Dagmar Johansson, som var i 50-årsåldern och maka till förste polisassistent Bror Johansson, Älvsbyn, och hennes 20-åriga dotter Kristina. Bror Johansson, som förde bilen, blev lindrigt skadad liksom en 16-årig dotter.

Familjen var på väg norrut på E 4 då bilen i en svår högerkurva gick av vägen. Den kilades fast i ett djupt dike. 20-åringen omkom genast medan fru Johansson avled senare.

Ett vittne som snabbt var på platsen berättar för Piteå-Tidningen:
    - Det var en hemsk syn. Bilen låg på taket och under låg den döda flickan. Fastklämd. Vi måste väga upp bilen för att få loss henne. Inne i bilen satt modern svårt skadad. Hon levde fram till lasarettet men avled där. Enligt åsyna vittnen var det inte speciellt halt på olycksplatsen. Bilen var också försedd med nabbade däck. Vad som orsakat olyckan är inte bekant men det finns anledning tro att föraren somnat.
    - Någon annan orsak kan man inte tänka sig, säger en som var vid olycksplatsen. Vad som skedde är oförklarligt.

Två ambulanser från Skellefteå förde tillsammans med polisbilen de skadade till stadens lasarett. E 4 stängdes av under den tid man tog hand om olycksoffren.

-----------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Onsdagen den 4 november 1970.
ÄLVSBYN: Den svåra olycka som drabbade förste polisassistent Bror Johanssons familj, när familjen på väg hem från Umeå av hittills okänd anledning körde av vägen, varvid fru Dagmar Johansson, 57 år och dottern Christina Johansson, 19, omkom, har väckt sorg och förstämning. Det är ofattbart att en olycka kan slå så hårt och hänsynslöst är den reaktion som dominerat kommentarerna. Kvar på Skellefteå lasarett ligger Bror Johansson och yngre dottern Birgitta, som enligt uppgifter inte ådragit sig några livsfarliga skador.

Fru Johansson var som maken bördig från Västerbotten. I unga år tjänsgjorde hon som sekreterare på polisstationen i Skellefteå och det var där makarna lärde känna varandra. 1949 kom de till Älvsbyn och ingick äktenskap. Fru Dagmar Johansson ägnade make och sina döttrar en kärleksfull omsorg. Men hon hade också utåtriktade intressen - skeendet i bygd och samhälle intresserade henne. På föreningslivets område gjorde hon en uppskattad insats i husmodersföreningen, vars ordförande hon var under 10 år. Det engagemanget lämnade hon för övrigt så sent som i våras. Hon satt också med som ledamot i länsförbundets styrelse.

Olycksresan gjorde familjen för att ordna med bostad för den omkomna dottern, som skulle tillträda en plats i Umeå. Hon var verksam inom sjukvården och skulle just ut för att praktisera i yrket.

------------------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Torsdagen den 5 november 1970.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0