Tumba Show / 1961

Bilkön hemåt var 6 kilometer lång
när TUMBA SHOW utförde slutnumret


TUMBA
åker "slalom" på en skida. Han klarade alla portar...


Det var trångt om saligheten på Boviksvägen i går kväll! "Det värsta jag varit med om nån gång", sa många, både sådana som i vanliga fall trafikerar Boviksvägen och sådana som gjorde sin första biltur dit. Det hela påminde om bilköerna vintertid inför en match i SM-slutspelet i ishockey, ja, kanske ett strå vassare t.o.m. men så var det ju också fråga om snudd på ishockey när Tumba-Johansson & Co spelade upp sin show. Johan hade nu bytt ut rören mot vattenskidor och han visade sig vara en riktig baddare även på dessa.

Tumba Show, som kuskar land och rike runt och gör reklam för ett visst kaffemärke, bjöd på ett digert program till stor förnöjelse för de många åskådarna.
    - Oj, oj, det är många tusen det där, sa speakern, Torbjörn "Småstad" Jonsson och försökte räkna dem.
Det gick nu inte alls, men det var i alla fall tätt med folk runt hela badviken.
    - Minst 6.000, sa polisen, men ingen vet, för det var ju fri entré.
Ingen ver heller hur många bilar som trängdes på vägen, vid sidan av vägen och inne bland träden, men det var många, många och tjänstgörande poliserna hade jobbigt men tyckte att det hela gick väldigt bra, trots den enorma tränseln med dubbla filer ända från riksvägen och de 6 km ned till Boviken!

    - Närmare 3.000 bilar, sa polisen
Tur var det också med vädret, för det föll inte många droppar trots att de flesta åskådarna utmanat vädrets makter genom att lämna regnplaggen hemma. Nu var det ingen risk; de enda som blev blöta var förstås Tumba och hans partners, fast själv tyckte Tumba att värre kunde det ha varit.
    - Det är inte så farligt...10 grader eller så, sa Tumba och ryckte på axlarna.

Ett och annat ordentligt plask förekom naturligtvis till åskådarnas hör- och synbara förtjusning, men det förekom en del verkligt fina nummer också, fast även om det var vattenskidpremiär i Boviken så där på allvar, så har dock de flesta tidigare beskådat sådana konster i TV. Men helikopteruppstigningen, som var slutnumret, var en tjusig sak, fast det fick inte mer än en del av publiken se, för då var många i fyrsprång på väg till sina bilar, för redan när sista numret pågick var bilkön på väg hem många kilometer lång. Men det berodde inte på missnöje med programmet utan på att folk ville komma hem igen före midnatt...

-----------------------------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Den 7 juli 1961.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0