Ulf Sterner tillbaka?
¤ ULF STERNER


Följetongen Ulf Sterner i svensk ishockey är inte slut.
I dag pekar det mesta på att den fortsätter i - Västra Frölunda. I elitserien!
Bakom uppvaktningen av 36-åringen ligger Arne Strömberg. Frölundas tränare och Ulfs gode vän.

    - Ingenting är klart mellan oss och Ulf, betonar Arne Strömberg. Men vi kan inte kasta bort en kapacitet som Ulf om han går "arbetslös" i trakten av Göteborg. Efter bråk och stridigheter i vintras - i slutskedet om ett jobb som Ulf blivit lovad men aldrig fick - skildes IFK Bäcken och Ulf.

Han hade blivit avstängd från spel i klubben mitt i säsongen. Därför att han uteblivit från två matcher - då tre barn i familjen plötsligt stod utan tillsyn och Ulf fick rycka in. Bäcken tvingades spela kvalet till elitserien utan sin stjärna. Det blev försoningsmöte. Bäcken och Ulf gjorde upp: Ulf blev fri att gå vart han önskade, utan kostnad.
    - Vad jag vet gäller den uppgörelsen även om vi kommer in i bilden, säger Frölundas ordförande Hans-Arvid Genberg.
    - I vilket fall blir Ulf Sterner billigare än de spelare vi varit i kontakt med. 240.000 kronor - skrattretande summor och omöjligt för oss att betala! Då blev namnet Ulf Sterner aktuellt. Ulf bor kvar med sina barn på en gård i Älvängen, några mil norr om Göteborg. Tränar hästar som han reser runt och startar på travbanor.
    - Jag vill gärna spela i Frölunda igen. Jag ska satsa seriöst på elithockey om vi kommer överens, har Ulf Sterner själv förklarat för Arne Strömberg i sommar.

Ungdomssatsning
Inom Frölundas styrelse har turerna varit flera i "affären Sterner". Många är fortfarande emot en värvning. Men de måste antagligen ge sig. Sanningen är uppenbar: Frölunda behöver förstärkningar men har ännu inte fått ett enda napp.
Arne Strömberg till Expressen:
    - Ulf är sugen på hockey. Han kan hjälpa oss en period. Vore dumt att inte utnyttja detta.
Enligt vad Expressen erfar kan "Affären Sterner" komma att avskrivas. Men då fordras att flera saker går i lås - bl. a. att Mats Lindh inte får nytt kontrakt med Winnipeg Jets utan vänder till Frölunda igen.
    - Vi väntar svar från Mats inom kort, avslöjar Strömberg. Det är den fd förbundskaptenen som ensam drivit fram den sensationella kontakten med Ulf Sterner. De känner varandra väl. Från Tre Kronor och Färjestad.

 I Frölundas kraftigt markerade inriktning på ungdomar verkar annars en värvning av Sterner som ett gott skämt. En 36-åring som spelat i division 1 med Bäcken sen 1974 - och där bara varit bra högst sporadiskt!
    - Vi kan förstås göra oss till åtlöje, medger ordföranden, Hans-Arvid Genberg. Men Arne Strömberg har en helt annan förklaring:
    - Jag tror på Ulfs ord. Lovar han en sak, håller han den. Ulf är en speciell människa, med ett enormt rättspatos.
    - Han har blivit illa behandlad, anser Arne. Får Ulf sköta sitt i Frölunda och vara i fred - givetvis under samma regler som alla andra - är det inga problem med honom. Det vet jag efter alla dessa år, understryker Arne Strömberg.

FOTNOT: Frölunda verkar få fortsätta att täppa igen sina luckor med importer: Backen Tom Mellor är aktuell igen efter ett år i Kanada (han var här 1975-76) och en proffsmålvakt har Arne Strömberg också på lut.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
EXPRESSEN ¤ Söndagen den 3 juli 1977.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0