Annorlunda konstutställning i Hortlax Centralskola / 1972


De här tavlorna och många fler visas vid en elevkonstutställning i
Hortlax Centralskola. Teckningslärare Ove Gad och en konstgrupp
arrangerar utställningen i slutet av maj. Man visar bl. a. elevalster
från 1962-1971.

En annorlunda elev-konstutställning arrangeras i slutet av maj i Hortlax. Teckningslärare Ove Gad med elever håller för närvarande på att spåra och låna upp elevalster som målats och sålts åren 1962-1971. Den 27 maj blir det vernissage och då hoppas man kunna visa ett stort antal av de 450 tavlor som sålts genom åren. Varje vår ställer hortlax-eleverna ut de verk som producerats under läsåret. Utställningen brukar vara populär och köplusten god. Stora kunder är bl. a. folktandvården och kommunen. I stadshuset hänger t. ex. ett 25-tal tavlor som målats av eleverna i Hortlax.

Första konstutställningen ordnades 1962. I år handlar det om 10-årsjubileum och då passar man på att ställa till med en extra omfattande utställning. Dels ställer man ut årets produktion (100-talet tavlor) och dels tänker man sig en retrospektiv utställning från 1962-1971. På skolan i Hortlax finns en konstgrupp som hjälper teckningslärare Ove Gad med utställningen. Tillsammans försöker man spåra upp sålda alster.
    - Borde inte vara någon svårighet att få tag på 100-talet tavlor, säger Gad.
Utställningen pågår tre dagar med början den 27 maj. Lokal blir skolan i Hortlax.

--------------------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Torsdagen den 27 april 1972.


PS. 1972 gick jag åttonde klassen i Hortlax C-skola. En gång varje vecka studerade jag konst tillsammans med några andra elever. Lärare var Ove Gad.

Roger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0