Benny & Ludvig Anderssons alkoholism

I Skavlan igår, berättade far och son, Benny & Ludvig Andersson om sitt alkoholmissbruk. Benny och Ludvig är nyktra alkoholister sedan nio respektive 7 år. I samma program sågs även My Skarsgård, en gång gift med vår internationella stjärna Stellan Skarsgård. My Skarsgård har även hon ett förflutet som missbrukare. Benny Andersson försökte förklara skillnaden mellan då och nu:
    - Jag lever ett betydligt rikare liv i dag utan alkohol. Jag är alltid fräsch och klar i mitt huvud. Vad jag ångrar är att jag inte slutade dricka ännu tidigare.

Ludvig Andersson:
    - Jag är nykter sedan sju år tillbaka. Att alkoholism är ärftligt är jag helt övertygad om. Det ligger i generna.
På frågan om detta även gäller Benny, svarar han:
    - Helt klart! Men det tar vi en annan gång.

Heder åt alla ni som öppet vågar berätta om de mest känsliga och privata saker. Kanhända att ni genom detta sår ett eller annat frö i andra som "drabbats" av samma problem.

För många år sedan försökte jag och en kompis prata med en person som vi visste drack alldeles för mycket. Det var väldigt otäckt att se hur djävulskt alkoholen verkade. Vad gör man då som kompis och vän? Jo, man pratar och lägger sig i. Men det var nästan obehagligt nervöst innan vi kom till skott. Jag vet inte i dag hur denna persons liv ser ut. Det är länge sedan vi träffades. Men jag hoppas innerligt att vårt samtal inte var helt bortkastat.


Ludvig & Benny Andersson. I Skavlan berättade de två om sitt
tidigare alkoholmissbruk. I dag är de båda nyktra sedan flera år.

-------------------------------------------------------------------------
Bild: www.aftonbladet.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0