Historien om LARRY DEAN - del 3

1963 innebar ett definitivt genombrott för THE BALUBAS i och med segern i Norrländska Stjärnparaden. I slutet av det händelserika året kom Balubas med en egen producerad EP. En platta som innehöll följande låtar:

¤ All My Sorrows ¤ Baluba Twist ¤ Bosse Boogie ¤ Twilight Time ¤

Ute i den stora världen hände omtumlande saker. USA:s president John F. Kennedy lönnmördades fredagen den 22 november vid ett besök i Dallas. Miljoner människor världen över försätts i chock över den brutala händelsen. Och medan Lyndon B. Johnson svär eden ombord på Air Force One, står JFK:s änka, Jackie i sin blodiga rosa dräkt. Bilden etsar sig in i folks medvetande.

Onsdagen den 23 oktober kommer fyra långhåriga killar från Liverpool på sitt första besök i Sverige. Den 26 oktober uppträder The Beatles i den fullsatta Kungliga Tennishallen i Stockholm. Paul, John, George och Ringo, medverkar också i TV:s Drop In med programledaren Kersti Adams-Ray.


THE BEATLES stilbildare för miljoner ungdomar över hela världen.
Fyra Liverpoolgrabbar som skrev in sig i musikhistorien. För alltid.


THE BALUBAS bandet från Ångermanland fortsatte sitt segertåg hemma i Norrland. Men bakom hörnet väntade större saker på de fyra musikanterna. Nalen det mytomspunna gamla nöjespalatset öppnade sina dörrar för Ö-viks stoltheter.
The Balubas med popsångaren Larry Dean har i veckan fått anbud om spelning på Nalen och Kingside samt några andra större dansställen i Stockholm. Engagemanget rör sig om en veckas spelning mellan nyår och trettondagen. Det är första gången som en Ö-viks orkester fått chansen där. Grabbarna har för övrigt nyligen spelat in en EP-platta med fyra av sina låtar. I somras spelade de i Finland och vann också första pris vid Stjärnparaden i Kornsjöstrand. På bilden ovan ses fr. v. kapellmästare Bo Hörnfeldt, sologitarr, Kjell Ledin, elbas, "Valle" Ledin, kompgitarr, Björn Sjödin, trummor och Larry Dean, vokalist, samtliga från Örnsköldsvik.
Norrlandstopparna: THE BALUBAS med sångaren
LARRY DEAN.


The Balubas
klädda i potatissäckar besöker Nalen 1964.

The Balubas, fem glada potatissäcksklädda grabbar från Örnsköldsvik har hemsökt Stockholm och Nalen och gjoer succé! Grabbarna är bokade för en turné till England i januari och hoppas få en till Tyskland, Holland, Schweiz och Frankrike under sommaren 1965. Grabbarna gjorde under sitt Stockholmsbesök en skivinspelning men ingen vet ännu hur den kommer att gå. Grabbarna själva tror emellertid benhårt att den kommer att komma upp på Tio-i-Topp.

¤ Apropå popgrupper och Nalen - i tisdags framträdde i denna popens högborg norrlandsbandet The Balubas. Balubas har förtvivlat letat efter en gimmick inför stockholmsbesöket och publikreaktionen på Nalen visade med önskvärd tydlighet att grabbarna hittat något bra. Balubas hade nämligen skrudat sig i potatissäckar som de egenhändigt klippt hål i. Potatissäckarna skulle liksom illustrera det primitiva...

The Balubas var uppe på Stockholms-Tidningen och hälsade på före Nalen-framträdandet. Staffan Sundin - bandets sångare, med artistnamnet Larry Dean - berättade att norrlandsflickorna tycker Balubas är toppen. För dem finns bara Balubas och Shanes - och det är nog inte bara skryt, tror vi.

Balubas hör hemma i Örnsköldsvik och har spelat ihop i tre år. Bandet har gjort en grammofonskiva - "Gärdebylåten" - som enligt Staffan "lät för hemskt". I dagarna skall man spela in en ny platta och lansera den nya "The Negro Style" som bandet lagt sig till med. Vi skall presentera den fem Balubas: Sångaren heter alltså Staffan Sundin - Larry Dean, trummisen heter Björn Sjödin, sologitarristen Kent Palmér, kompgitarristen "Valle" Ledin och basisten Erling Unander.

Bandet har egen fanklubb. Här är adressen, om någon vill veta mer om de tokiga norrlandskillarna: c/o Stenbro, Ångermanlandsgatan 16 A, Örnsköldsvik.

(Den forne sologitarristen Kjell Ledin, var vid den här tidpunkten ersatt av Kent Palmér)

/Rogers anmärkning/

-------------------------------------------------------------------------------------------------


The Balubas Stockholmsbesök omfattade spelningar på Kingside,
Nalen och NK-Teatern. Samtidigt gjordes en singel i Columbias studio.

En platta som idag är ett eftertraktat byte för alla vinylsamlare. På
grund av den artiststrejk som rådde, gjordes enbart två instrumentala
låtar.


Balubas i skivstudion i Stockholm 1964.


Längst bak i sitt trumbås ses Björn Sjödin. Stående fr. v. sångaren
Larry Dean samt kompgitarristen "Valle" Ledin och nytillskottet i bandet
Kent Palmér på sologitarr. Bakom kameran för att dokumentera händ-
elsen basisten Erling Unander.


Bandet redo för spelning. Nalen, Kingside och NK-Teatern stod också
på bandets spelplan.


I Kungliga Huvudstaden gjorde de fem Ångermanlänningarna stor
och bejublad succé.

THE BALUBAS spelade i december 1964 in en ny singelskiva med två egna melodier, men på grund av den nu rådande STIM-strejken kan det tyvärr dröja ännu några månader innan den kommer ut på skivmarknaden. Nyligen har dessutom det tyska grammofonbolaget Metronome kontaktat Balubas för en tysk skivinspelning och ett 1-årskontrakt, men det är ännu inte bestämt hur Balubas kommer att göra. Det återstår att se.Fyrklöver i Norrlands-pop: fr. v. kapellmästarna Lennart Dahlberg, "Lennes Combo", Härnösand, Rolf Asplund, "The Zettlers", Umeå, Carin Larsson, "Lady Kate 6", Östersund och Staffan Sundin, "The Balubas", Örnsköldsvik.

--------------------------------------------------------------------------------
Text: ROGER LINDQVIST. Forts. följer...Kommentarer
Postat av: Uffe

Alltid kul att läsa din blogg!

Har varit skitdålig!!!!!!!!!!!!!!

att kommentera det du skriver.

Men trots detta, så hoppas vi att du får en bra födelsedag i morgon Roger!!!!!!!!!!önskar Uffe o Vanja.

2011-09-25 @ 23:39:35
Postat av: Anonym

Grattis på födelsedagen.

Önskar Åsa o Lennart

Hälsa Elisabeth

2011-09-26 @ 13:11:50
Postat av: Roger

Tack, tack. Ni gör en mycket gammal man väldigt glad.

2011-09-26 @ 20:41:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0