VIKTOR & VERA VANLIG i landet Lagom

I landet Lagom bodde Viktor och Vera Vanlig. Paret bodde på ett helt vanligt bostadsområde i utkanten av en alltför vanlig stad vid ett vanligt vatten. På fritiden åkte herr och fru Vanlig ut som vanligt med sin vanliga husbil, som de som vanligt parkerade vid en vanlig camping belägen några mil utanför deras vanliga bostadsort. Som vanligt en vanlig lördagskväll, när Arne Weise som vanligt syntes i TV-rutan, åt Viktor och Vera Vanlig sin vanliga helgmat. En vanlig köttbit, men en vanlig potatis, till detta drack man som vanligt den vanliga ölen eller som i fru Vera Vanligs fall, det vanliga röda vinet. Jodå, det fanns även som vanligt ett alkoholfritt alternativ: ett vanligt hederligt glas mjölk, köpt på den vanliga ICA-butiken på det vanliga sättet.

Varje vanlig måndagsmorgon, när den vanliga väckarklockan som vanligt gjorde sig hörd, exakt klockan 06.12, så steg Viktor Vanlig som vanligt upp ur sin vanliga IKEA-säng. Som vanligt hade han på sig sin blommiga pyjamas, som hustrun som vanligt inhandlat på den vanliga klädaffären på den vanliga gatan i deras vanliga stad. Viktor Vanlig gjorde som vanligt sin frukost under stor och tröttsam tystnad. Som vanligt hällde han ner några droppar av den vanliga filmjölken, detta blandat med det vanliga tillbehöret, cornflakes.

Innan Viktor Vanlig som vanligt skulle åka iväg till sitt vanliga jobb, pussade han sin fru på kinden, som vanligt. Som vanligt sa då fru Vanlig som vanligt dessa ord:
    - Ha det bra idag, älskling!
Efter detta stängde Viktor Vanlig som vanligt sin vanliga entrédörr och gick som vanligt ut till sitt vanliga garage för att där hämta den vanliga bilen. På vägen till sitt vanliga jobb, svängde Viktor Vanlig som vanligt in på den vanliga OK-macken. Där brukade han tanka som vanligt sin vanliga bil alldeles full. Ibland när bensinpriset hastigt gått upp, som vanligt, blev Viktor Vanlig arg som vanligt i tre minuter. Han knöt då sina nävar som vanligt i sina vanliga byxfickor och sa som vanligt fula ord i sin ensamhet.

När tungsinnet var över, fortsatte Viktor Vanlig som vanligt samma vanliga väg till sitt vanliga jobb. Viktor Vanlig stod sedan 34 år tillbaka vid ett vanligt löpande band. Där skulle han varje dag som vanligt skruva fast 342 små skruvar i en vanligt förekommande bil som vanligt brukar trilla runt ute på våra vanliga vägar. Ibland hade Viktor Vanlig som vanligt ont i sin axlar. Han var sjukskriven som vanligt tre gånger som vanligt varje vanlig månad. Som vanligt utbetalade då Försingringskassan det vanliga arvodet, till den vanliga postadressen.

När Viktor Vanlig som vanligt lämnade bilfabriken 15.59 så gick han som vanligt till det vanliga stämpeluret och stämplade som vanligt ut. På hemvägen ringde som vanligt hans vanliga mobiltelefon, det var som vanligt hustrun Vera Vanlig som ville att hennes vanliga make skulle handla en liter mjölk, en korvring, en ketchupflaska och en påse vanliga karameller.

Vid den gemensamma vanliga middagen, serverades vanlig potatis, upptagen ur det vanliga potatislandet samt stekt korv, stekt i en vanliga stekpannan. Efter middagens slut så kokades det vanliga Gevaliakaffet, som så småningom avnjöts i det vanliga vardagsrummet framför den vanliga TV:n. Som vanligt skrattade både Viktor och Vera Vanlig åt de skämt som Robert Gustafsson som vanligt levererade så fort han som vanligt syntes i bild. På den vanliga soffan låg den vanliga katten, som vanligt högt spinnande och välmående.

Som vanligt varje vanlig vardagskväll, blev Viktor Vanlig ganska vanligt trött omkring slaget halv tio. Som vanligt gick han till sitt vanliga badrum för att borsta sina vanliga tänder. Inne i vardagsrummet satt som vanligt fortfarande fru Veras Vanlig och tittade på den 875:e delen av Hem till gården. Innan Viktor Vanlig gick in i sitt vanliga sovrum, gick han ut för att som vanligt placera den bruna komposttunnan på det vanliga stället. Dagen därpå kom ju som vanligt bilen som skulle hämta de vanliga soporna. I landet Lagom stod alla bruna och gröna tunnor exakt placerade invid vägkanten, som vanligt. För i landet Lagom härskade som vanligt ordning och vanlig reda. När Hem till gården äntligen var slut, gick Vera Vanlig som vanligt och gjorde sina kvällsbestyr. Sedan detta var avklarat gick hon som vanligt och drog sitt vanliga täcke över sitt vanliga huvud. Klockan 01.12 släcktes den vanliga sänglampan. Klockan 01. 21 hördes de vanliga tunga snarkningarna från de trötta paret. Ännu en vanlig dag var över för herr och fru Vanlig i landet Lagom.

--------------------------------------------------------------


VIKTOR & VERA VANLIG


I det vanliga landet Lagom kunde man se bruna och gröna tunnor
prydligt uppradade någon gång varje vanlig månad. Så även på den
vanliga gata där Viktor och Vera Vanlig bodde.

-----------------------------------------------------------------------------
Text, foto & teckning: ROGER LINDQVIST (som vanligt).Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0