ELVIS i en alkov i Hortlax...

Det är alltstå här han har levt de senaste 35 åren. I en alkov i Hortlax. Älskad och saknad. En dag i augusti 1977 knackade det på vår dörr. Ute på bron stod en man i 40-årsåldern, med en hel del fettvalkar kring sina höfter. Han talade på knagglig svenska. Han ursäktade sig för sina bristande språkkunskaper, men berättade att han just precis påbörjat en ABF-kurs i svenska. Han presenterade sig som Edvin Pettersson. Svenskamerikan av börden. Hans föräldrar hade en gång emigrat till staterna, närmare bestämt till Arizona. Så en dag när föräldrarna gått bort (flyttat till himlen) bestämde sig Edvin för att resa tillbaka till sina rötter. Han visste att fadern var kommen från Pålberget, medan modern var infödd hortlaxare. Han ville gärna hyra ett rum i vårt hus. Efter en stuns diskussioner så föreslog min far att han kunde flytta in i sovalkoven. Detta tände Edvin Petersson på direkt.

På kvällen sa jag till mina föräldrar att vår nye rumsgäst, var väldigt lik en berömd rocksångare från Memphis. Elvis Presley. Det kan inte vara annat än en som liknar honom sa min mor. Att Elvis är död vet alla. Det gick några år. Edvin flyttade så småningom in i en två på zonområdet i Piteå. När jag städade upp i den alkov som Edvin bott i, så fanns jag en affisch som han haft på sin vägg. På baksidan av denna, fanns detta nedklottrat:

"Jag känner mig nu så pass stark, att jag är beredd att berätta sanningen (den osminkade) precis som den är. I nästa vecka ska jag kalla till presskonferens, för att ta bladet ur min mun. Och där skall äntligen hela världen få veta vem Edvin Pettersson egentligen är. Naturligtvis kommer jag att ha gitarren med mig. Tanken är att ge dem alla ett prov på att jag, Elvis Aron Presley, fortfarande är att räkna med. Jag skall återigen ta världen med storm.

ELVIS"


Edvin Pettersson levde i en alkov hos familjen Lindqvist i 35 år. Den
här affischen lämnade han efter sig när han flyttade. Edvins riktiga
namn är Elvis Aron Presley. Nu har han bestämt sig för en come back.
Först väntar en spelning i Piteå Folkets hus. Sedan finns ett planerat
uppträdande under Piteå Dansar och Ler i sommar.

---------------------------------------------------------------------------------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0