Mordet på OLOF PALME

Det har i dagarna gått 26 år sedan det ofattbara statsministermordet. I lika många år har det utretts, diskuterats, lyfts på alla möjliga och omöjliga stenar, stötts och blötts, men ännu inget resultat. Var det då Christer Pettersson som utförde gärningen. Frågar någon mig så svarar jag NEJ! Absolut inte, han var helt enkelt inte i stånd at utföra en sådan gärning i det miserabla tillstånd han befann sig i under mordkvällen. Alltså, någon annan därute sitter än i dag inne med sanningen. Men vem är det då? Svar: en kommunisträdd person/personer som inte accepterade Olof Palmes kommande Sovjetbesök kanhända, och flirt med en korrumperad regim i öst. Det var inte denna enskilda handling som utlöste mordet, men jag vet att många, även inom poliskåren hyste fientliga känslor gentemot landets statsminister.

Idag är Hans Holmér avliden, så också Ebbe Carlsson, även förre justitieminster Sten Wickbom. Anna-Greta Lejon är fortfarande i livet, så även förre statsminister Ingvar Carlsson, undrar vad de vet som inte allmänheten fick veta? Jag vet också att Hans Holmér då och då avlade rapport inför Ingvar Carlsson. Jag vet även att Holmér på en av sina första presskonferenser efter mordet den 28 februari1986, sade saker som hans sedan förnekat att han sagt. Ett uttalande som naglat sig fast i min hjärna är detta: "När sanningen kommer fram, kommer Sverige att skakas i sina grundvalar".

Varför sa han så? Vad i hela friden menade karl´n? Vad fanns för dolt budskap i detta minst sagt kryptiska uttalande? Varför pekade Lisbeth Palme med bestämdhet ut fyllot Christer Pettersson? Ett vittne som gömt sig bakom en barack, blev vittne när mordet skedde. Han har bestämt förnekat att det var Christer Pettersson, eftersom han bott granne med honom, och påpekade att det absolut var stört omöjligt att det skulle vara så. Varför "nuddade" Pettersson vid ämnet flerfaldiga gånger, då han enligt Gert Fylking i privata samtal erkänt sin delaktighet? Som ni ser så fylls historien med idel frågetecken. Enligt Leif GW Persson så rör det sig om en mera strukturerad och sofistikerad typ av mördare. Inte ett "fyllo" som Leif GW uttryckt sig. Alltså inte Christer Pettersson. Varför? Det ordet kommer troligtvis att upprepas även nästkommande år, och åren därpå, och därpå... VARFÖR? VEM?

Roger LindqvistMassmedia har åren efter mordet frossat i tidningsartiklar. Som här
på Expressens förstasidor i oktober 2001. Men var ligger sanningen?
Jag är rädd att den är borta i detta fall. Begravt i en okänd grav.

-------------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0