Svens tidsdagbok

En anteckningsbok med svarta pärmar som en gång kostade 75 öre, fanns i min farbrors efterlämnade saker. Där hade han sida upp och sida ner antecknat antal arbetstimmar han gjorde på SCA i Munskund, eller kort och gott "fabriken" som Sven valde att kalla det. Så här kunde det se ut när Sven väldigt noggrant förde sina anteckningar:


På det allra första bladet har Sven redogjort alla sina arbetade timmar. Från och med tisdagen den 1 december, till och med tisdagen den 15 i samma månad. 96 timmar på fabriksgolvet, resulterade i en bruttosumma på 699:75 kr. Nettot 472:75 kr. Skatt på detta blev 227 kr. I sparkassan fanns vid tillfället 40 kronor. Vi vänder på bladet och fram kommer detta:


Sven fortsätter här sina anteckningar från onsdagen den 16 december fram till torsdagen den 31 december nyårsaftonen. Man kan se att han dagen före julafton har antecknat "övertid" samma gäller även julaftonen. Juldagen samt annandagjul består av arbete. Men från och med tisdagen den 29 december och över nyåret har Sven semester. Antalet arbetstimmar blir under den här halvan 72 timmar. Bruttolön: 776:31 kr. Netto: 529:37 kr. Skatt: 247 kr. Så fortsätter Sven att föra bok fram till året 1966.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0