Carl-Gustaf & Magnus i "Komikermöten"

CARL-GUSTAF skojar med HÄRENSTAMI TV 3:s underhållningsserie "Komikermöten" berättar Carl-Gustaf Lindstedt, 68, för Magnus Härenstam om barndomen, uppväxten och yrkeslivet. Och försöker svara på hur man är rolig.

Carl-Gustaf, med betoning på Carl, har arbetat i ett högt tempo ända sedan 1940-talet. Revyer, teater, långfilmer. Han har gjort det mesta och räknas till en av Sveriges mest älskade artister. Med arbetarrörelsens amatörteater "Unga röster" och amatörrevygänget "Tre Knas" (förutom Carl-Gustaf själv även Gunnar "Knas" Lindkvist och Nisse Ohlsson) började Carl-Gustaf sin karriär. 1946 debuterade gruppen som proffs och gjorde succé i såväl radio som på scen.

Det är kanske som komiker de flesta ser Carl-Gustaf Lindstedt. Eller som han själv säger:
    - Egentligen hade jag alla odds emot mig. Jag var skelögd, rödhårig, föräldralös och stammade lätt. Det fanns bara en sak att välja på: komikerfacket!

Komiken har Carl-Gustaf varit trogen under sin karriär, även om han har gjort flera så kallade "tunga" rolltolkningar. Vem minns inte kommissarie Beck i Bo Widerbergs film "Mannen på taket"? Carl-Gustaf Lindstedt har repat sig från höstens hjärtinfarkt och förberder sig inför en roll som Säpochefen "Sluggo". Inspelningarna till TV-serien börjar i Malmö till sommaren.

---------------------------------------------------------------------------------
TV-AFTONBLADET ¤ Den 23 mars 1989

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0