CLAES DIEDEN på "Tio i topp" / 1969
"Tio i topp"- placeringen betder mycket för Claes Dieden. Tre års idogt
strävan har gett resultat.

Claes Dieden dök häromveckan upp i "Tio i topps" översta toppskikt, med "Da-doh-run-run". Classe är en av de mest ambitiösa popartisterna i det här landet, han har kämpat sig framåt och uppåt under tre års tid. Han var med i popbandet Science Poption förut innan han blev soloartist. Men Classe vill sudda ut det förflutna. Det är en helt ny Claes Dieden vi kommer att få se ich höra i vår. Som har bytt ut brillorna mot mer idolmässiga kontaktlinser.
    - Jag skäms inte ett ögonblicka för att göra riktigt kommersiella grejor, säger han med allvar, bara dom är bra. Tvärtom - jag spekulerar hänsynslöst i vad som lättast kan hamras in i skivköparnas medvetande.
    - "Da-doh-run-run" är en genom kommersiell låt. Och jag tycker min insjungning är bra, faktiskt!

Claes Dieden jobbar tillsammans med Bengt Palmers, ungt geni som jobbat med radio-TV tidigare. Classe och Bengt har bildat "Gorilla Music". De komponerar och producerar tillsammans. Har sålt låtar till bl a Monkees förlag i USA. Privat lever Claes mycket stillsamt, säger han själv. Sitter hemma och skriver låtar, springer på bio så fort han kommer åt. Han är biogalen och bär på en hemlig dröm om att bli "skådis". Beundrar Bo Widerberg och Janne Halldoff som vågar satsa på skådespelaramatörer. Det var Classes skådespelardröm som fick honom att söka jobbet som discjockey i radion för något år sedan.

Den som hörde honom då tror inte sina ögon när de möter Classe privat. Då är han tyst och allvarlig och har lite svårt att hitta de rätta orden.
    - Jag är nog två personer, säger Classe. En lindrig form av personlighetsklyvning, som nästan alla genier lider av!

----------------------------------------------------------------
BILDJOURNALEN ¤ Den 29 januari 1969


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0