Club Napoleon i Piteå öppnar / 1973    - Det här hade vi inte räknat med, sa Rolf Dahlgren, ägare till det nya innestället Napoleon som premiäröppnades på fredagskvällen. Klubben tar in 300 sittande men nästan lika många kom inte in. Ungdomarna köade långt ut på gatan för att få en plats. De som kom in den första halvtimmen fick gratis entré och givetvis skapade detta den största kön. In i det sista fanns arbetarna på plats för att jobba med ombyggnationen i lokalen som tidigare tjänstgjort både som danslokal och plats för reor och utställningar.


¤ Klubbasen Rolf Dahlgren var nöjd men han fick jobba så svetten
lackade. Han ger i alla fall ett tiotal arbetstillfällen.

Meningen är att "Nappe" skall vara öppet tre dagar i veckan till att börja med, onsdag-fredag-lördag. Klart är att Rolf Dahlgren, som är van vid arrangemang av detta slag, har fått lokalen mysig och betydligt bättre än tidigare. Den första kvällen var det Umeåorkesten Alexander som svarade för musiken på ett dansgolv som var fyllt hela kvällen. På lördagen spelade Paul Dennis. Man varvar med discotek och livslevande musik.

Ungdomen i Piteå har inte haft någon uppsjö på ställen där man kan roa sig. Tvärtom. På Nappe har man en åldersgräns på 18 år, neråt, och det medför att ungdomar under 18 fortfarande är utan samlingsplats. Man såg många i kön framför Nappe på fredagskvällen men de kom inte in. Chansa kan man ju alltid. Motivet till åldersgränsen är att man serverar öl och vin om så behagas. Om någon vecka öppnar Rolf Dahlgren en pizzeria och stekhus i övre våningen. Restaurangen har fått det klatschiga namnet Shangri-La, efter drömstaden i Tibet. Här blir det ingen dans utan en ren restaurang med bordsservering för både dag- och kvällsgäster.


¤ De som fick sittplats log men inte de stående som väntade att någon
skulle gå hem.


¤ Lokalen har helt byggts om och fått en mysigare atmosfär.


¤ Ni som kvirrar på ungdomen kom och ta en titt. Det finns trevlig och
skötsam ungdom också.


¤ Garvar bruden åt skägget eller vad?


¤ En tryckare på gång...


¤ Man varvar med discotek och levande musik.


¤ Alexander från Umeå var Club Napoleons premiärband.

¤ Magnus Bergner ¤

¤ Mikael Sävenstedt ¤

¤ Rolf Lind ¤

¤ PeO Johansson ¤

¤ Johnny Holmgren ¤

---------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤
Tisdagen den 27 november 1973Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0