En Elefantbild damp ner i min brevlåda...

Gerd, min syrra, köpte Bildjournalen. Kanske inte varje vecka men ganska så ofta. I vissa nummer av tidningen fanns den där bilagan med, Elefantbilden, som föreställde nån av de många popidolerna eller nån westernhjälte som man kunde hänga upp på väggen. Den 26 februari 1964 kom den allra första bilden. Gruppen som fanns fotad i svartvitt, var (naturligtvis) The Beatles. När syrran läst sin Bildjournal, så knyckte jag Elefantbilden och hängde upp den ovanför mammas och pappas säng. Varför den hamnade just där av alla ställen, det vet jag faktiskt inte. Kanhända det berodde på något så enkelt som platsbrist. Den rymdes nog inte ovanför min egen. Jag kan hålla med om att den var en aningen malplacerad, jag menar det var så långt bort som man kunde komma.

Morsan som gillade Thore Skogman och Lasse Lönndahl, farsan i sin tur diggade för det mesta dragspel. Tyvärr så kunde jag inte "omvända" dem. Min mor och far tyckte enbart att Beatlarna var alldeles för skrikiga och långhåriga. Undrar vad dom tänkte varje kväll dom gick till sängs, och blickade upp mot den blommiga tapeten, och såg på Beatles. Varken morsan eller farsan kunde uttala bandets namn. Skulle dom säga B E A T L E S ja, då blev det exakt som det stod skrivet. Ibland så skämdes jag. Thore Skogman kunde de däremot uttala perfekt. Likaså Bertil Boo. Men Beatles...nää!

Nåja, jag har i ett tidigare blogginlägg berättat om "Boken om BILDJOURNALEN" som jag köpte för några veckor sedan. Det utlovades en Elefantbild också, men besvikelsen blev enorm när den lyste med sin frånvaro. Därför ringde jag förlaget och sa som det var. Några dagar därpå damp den ned i vår brevlåda. Rätt skall alltid vara rätt!


Det var HEP STARS i svartvitt som prydde Elefantbilden. Svenne,
Benny, Chrille, Lelle och Janne.

-------------------------------------------------------------------------------------
Elefantbildsfotograf: ROGER LINDQVIST


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0