Eskimåhövding på promenad...

Eskimåhövdingen och hans hustru har varit på promenad. Dvs eskimåöverhövdingen Lindqvist. Överhövding är mitt eget påhitt, för jag kände mig precis som en sådan (hur nu en överhövding ser ut?) efter alla de kläder som jag drog på mig. - Blir du aldrig klar, frågar eskimåfrun, när vi står i våran igloo...förlåt vårt hus färdiga att ta steget ut i den norrländska kylan.

Nedanför bron står snöautomobilen parkerad. Jaja, snöautomobilen är min benämning på den gamla hederliga sparkstöttingen. Det låter ju mycket finare med snöautomobil. Med mössan neddragen nästan i jämnhöjd med min röda näsa, är vi båda startklara för uppdrag "L" som i LUNDMANS. Lundmans är affären uppe i centrala byn, ungefär som det där Harrods på Brompton Rd Knights bridge i London. Fast Lundmans ligger på Hortlaxvägen i Hortlax precis i centrum av världen, då vet ni?

Bra glid på medarna på vår snöautomobil, inget att klaga på alltså. Vi såg båda två Hortlax by night (nästan, ja, klockan var lite över fem på eftermiddan). Neonljusen blixtrade i alla de exklusiva skyltfönstren efter vägen, det var nästan så att man skulle haft solbrillorna på sig. Istället drog jag ner mössan ännu mer, och stängde liksom ut omvärlden. Inte bra om man skall korsa en väg, att dra ner mössan, alltså. Trafiken är ju tät efter Hortlax eget Sunset Bouleward den där tiden. Men det slutade lyckligt. In på Lundmans. Ta en korg. Handla!!!

Eskimåhustrun bestämde att jag skulle få den stora äran att hålla i "handlarväskan" hela vägen hem. Snöautomobilen ville hon ha alldeles för sig själv. Tala om egoist. Jag fick vackert trampa på i mina skor (med inbyggt knarr under fötterna) hela vägen hem. Och som den eskimåöverhövding jag är så klarade jag biffen galant. Äntligen hemma! tyckte jag när vi vek in på mammas gata. Väl framme så gjorde jag det som jag alltid gör: Skorna tar jag in i värmen - knarret lämnar jag på bron, det är bäst så tycker eskimåhustrun.

Nu sitter vi här i vårt eget igloo. Hustun ser på  igloo-TV, medan jag använder mig av min igloo-dator. Om andan faller på, ska jag strax dricka lite mera igloo-kaffe. Ha nu en bra kväll allesamman, önskar R. Lindqvist, Eskimåöverhövding med maka.


Låt er nu inte skrämmas av Eskimåöverhövdingens bestämda anlete.
Det hela beror helt enkelt på att jag i fotograferingsögonblicket frös
så fruktansvärt om min näsa.

---------------------------------------------------------------------------
Foto: Iglootjänst, Grönland.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0