Leif GW Persson testar värmestrumporStrumporna drivs av två batterier. Frå batterierna går
två sladdar, en till varje strumpa.
    - Jag såg ut som en el-gubbe, kommenterade Leif
GW Persson, som ändå tyckte att strumpan fungerade.

Leif GW Persson är en man som behöver vara varm om fötterna. Den batteridrivna värmestrumpan tyckte han dock var lite väl upphettande.

    - Det kändes som att ha fossingarna i en brödrost. Men strumpan blir säkert populär bland teknikgalna naturfreaks, tror kriminolog Persson. Värmestrumpan är till för dem som vistas mycket utomhus, sportiga typer, campare, äldre eller de med cirkulationsproblem. Och vem lämpar sig då bättre för att testa denna 295-kronorsstrumpa, än jägaren Leif GW Persson. Att stå på pass i kallt väder är nämligen inget ovanligt för honom.
    - Det gäller att vara stilla, helt tyst och locka fram bytet. Då måste man vara varm, och svårast är att hålla fötterna varma.

Vid tre tillfällen har Persson testat värmestrumpan, som drivs av två batterier på 1,5 volt. Från batteriet utgår två sladdar, en till vardera strumpan.
    - Man såg ut som en elgubbe, minns Leif GW Persson, som vid samtliga tillfällen tvingades stänga av strumpan.
    - Det blev för varmt helt enkelt. Jag kände mig som en kokt tomat. Däremot är strumpan säkert bra i kallt väder, vid 10-20 minusgrader.

Passformen tyckte Persson var behaglig, liksom priset.
    - Vi jägare är vana att betal upp till 300 kronor för att hålla oss varma om fötterna, säger Leif GW Persson och passar på att klaga lite på svenskarnas dåliga klädvanor.
    - Det gäller att klä sig i flera lager, med luft emellan, då håller man värmen.

Värmestrumpan Lectra-Sox, är tillverkad av ull, akryl och nylon, den sägs hålla i flera och går att tvätta. Strumpan bör inte användas av personer med mycket svåra cirkulationsproblem.

-----------------------------------------------------------------------
AFTONBLADET ¤ Onsdagen den 8 februari 1995


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0