Pitepalt & Povel Ramel

Det blir äkta Pitepalt till middag idag. En äkta pitebo känner till de välbehövliga ingredienserna. Men undrar om ni vet att i palten ingår även Povel Ramel? Ja, jag trodde väl det! Ni visste alltså inte det. Åtminstone i vårt recept härhemma finns baron Ramel med, för utan Povel - ingen palt. Det börjar med de vanliga, potatisskalning mm. Men - OBS! detta är viktigt - under potatisens skalning, underhåller Povel potatisskalaren (d v s Roger) under tiden jag klär av knölarna. Det där lät som en form av striptease, men det är det inte. Med Povel som sällskap går skalningen som en yster vårdans. Samma gäller dammsugningen. Där spelar Povel också en viktig roll. Nu är det inte enbart Povel som underhåller, det kan lika gärna vara någon annan i musik- eller underhållningsbranschen som sjunger en trudelutt för potatisskalaren Lindqvist där han står vid diskbänken eller när samma man jagar dammråttor i parti och minut. Jag inbillar mig också att palten får en betydligt ljuvligare smak, när Povel finns med på ett hörn. Även städningen blir till 100%. Fråga hustrun. 

Pitepalt & Povel Ramel ingår i den s k "Lindqvistiska-livsnjutar-åskådningen". Det förhöjer livskvalitén avsevärt. Alla eventuella gråa moln på min himmel flyger sin väg, så alla negativa tankar. Denna positivitetsteori är jag pappa till. Nåja, tanken som sådan är inte ny, men jag har s a s skräddarsytt den för att passa just mig. Som vi alla vet flyger det omkring massor med negativ energi likt fula baciller. Jag är väldigt finkänslig vad gäller just detta. Jag kan snabbt som tanken känna av den, så fort jag kommer i dess absoluta närhet. Jag är m a o allergisk mot denna form av folksjukdom som kallas baktaleri och avundsjuka. Allt detta ingår i en grupp som jag kallar för "vi-som-tycker-om-att-trycka-ner-andra-människor-för att-själv-må-bra".

Om man inte mår bra, då ska man uppsöka farbror doktorn. Ni vet den där mannen i vit rock och stetoskop som jobbar på sjukhus eller vårdcentral. Man skall absolut inte dra med sig oskyldiga människor i sin negativa självbild. Ok, då var detta sagt! Men hörrni, det var ju Pitepalt detta inlägg skulle handla om. Typiskt mig, jag har återigen kommit in på helt andra saker. Det blir så här när ord och idéer kolliderar inne i mitt huvud. Tur att det finns alvedon som lindrar den värsta värken.

Ajöken!


En viktig ingrediens i Pitepalt är Povel Ramel. Skalningen går betydligt
bättre, när Povel gör mig sällskap vid diskbänken. I dag hade Povel
även tagit med sig Martin Ljung och Oscar Rundqvist hem i vårt kök.

----Foto: ROGER LINDQVIST---------------------------------------------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0