Rolling Stones


THE ROLLING STONES
¤ CHARLIE WATTS: trummor.
Egentligen reklamtecknare och jazztrummis, men slöt sig 1963 till det uppåtgående bandet Rolling Stones! Är den mest välklädde och också den mest tystlåtne i gruppen. Tycker om modern jazz, Picassoo och samlar dessutom på olika slags antikviteter.

¤ MICK JAGGER: sång, munspel. Säger själv, att han använder sin röst som ett instrument i gruppens musik. Scenuppträdande, som överträffar det mesta. Mick studerade ekonomi, innan han blev professionell musiker. Gillar rhytm´n blues, att köra bil ensam på natten, pengar och flickor. Ogillar intoleransa människor.

¤ BRIAN JONES: kompgitarr, munspel, sång. Brians munspelande anses vara något enastående, han har även medverkat på andra gruppers skivor med sitt munspel. Skriver inga poplåtar, men har gjort musik till en film. Älskar djur (har en egen get, Billy G.) bilar och att duscha.

¤ BILL WYMAN: basgitarr, sång. Har en specialbyggd bas med extra smal greppbräda, eftersom hans händer är mycket små. Bill spelade med i ett rock´n roll-band, innan han värvades till Stones. Gillar rhytm´n blues, böcker och skinnkläder.

¤ KEITH RICHARD: sologitarr. Ansedd som en av de skickligaste sologitarristerna i England. Komponerar tillsammans med Mick. På gruppens senaste LP-skivor har Keith och Mick gjort praktiskt taget varenda låt. Gruppens stora sömntuta - sover när som helst, var som helst och hur som helst.


The Rolling Stones har över fyra år på nacken i den absoluta poptoppen. Namnet betyder faktiskt inte "de rullande stenarna" utan ungefär "luffarna", och är hämtat från Muddy Waterslåten "Rolling Stone Blues". Gruppen slog igenom som en vild, oslipad rhytm´n´blues - grupp 1963, men på senare år har deras musik blivit mer "psychadellic" ("sinnesutvidgande") vilket gör deras konserter och skivor till spännande upplevelser.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0