Är det höst eller sommar?

Den frågan ställde jag mig i morse när jag öppnade dörren. Jag konstaterade rätt snabbt, trots den gröna gräsmattan, att någon egentlig sommar är det absolut inte. Där jag sitter och fyser, så känner jag mig litegrann lurad på konfekten. Tänk er, att här har man gått hela den långa nästan outhärdliga vintern och bara längtat efter ljuva sommardagar under en klarblå himmel. Och vad får man? Jo, kalla höstvindar som ruskar om ens stackars frysbenägna kropp. Det där med att frysa, har jag plågat er med förut. Jag har i några andra blogginlägg ondgjort mig över kyla och vinter. Hör här! Vi pratar om en medelålders man, som håller på att frysa bort så fort han står vid mjölkdisken på Coop Forum inne i stan. Därinne råder nämligen antarktisk kyla. Likaså när vi handlade på Willys häromdagen. Jag lämnade min hustru, med orden: - Går jag inte ut nu, så fryser jag ihjäl!
 
Ut av bara farten. Ut i den då lite värmande luften. In i Volvon där jag så småningom vaknade vid liv. Men ack så nära det var att jag blivit en istapp. Som en sann värme-älskare, fordrar jag att något görs åt saken. Härhemma reglerar vi ju husets temperaturer. Tänk om vi kunde göra detsamma med naturens... Man kunde ringa en snäll farbror ellet tant. Säga: - Jo, det  var Lindqvist här igen. Kan ni möjligen dra på lite mera värme på natur-elementet? Och innan man visste ordet av, så kände man den där underbara värmen komma, där man sitter på sin veranda med kaffekoppen just i läge för att avnjuta bönorna. Det kallar jag service!
 
Men så är man åter tillbaka till den grå kalla vardagen. Vädringsfönstret i mitt datarum har stått uppe hela natten. Resultatet blev ett utkylt rum. Just därför sitter jag i min gamla vargskinnspäls med mössa, och skriver dessa rader. Svettdropparna faller som ett regnväder en septemberdag ner på mitt tangentbord. Men vad gör väl det, jag fryser ju inte. Tack och lov!
Ha en bra dag! Och klä på er för Guds skull...
 
Roger
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0