Filadelfiakyrkan i Piteå / 1976

¤ FILADELFIAKYRKAN I PITEÅ
   BYGGS OM FÖR 700.00 KR ¤


Filadelfiakyrkan kommer att förändras såväl interiört som exteriört.
Vad beträffar det senare så kommer entrén ut mot Persgatan att
försvinna. Hyreshuset i bakgrunden, som också ägs av Pingströrelsen,
skall delvis tas i anspråk för ungdomsverksamheten.

Filadelfiakyrkan i Piteå kommer att stängas för en längre tid. Församlingen har nämligen beslutat, och också fått klartecken från myndigheterna, att förändra lokaliteterna såväl exteriört som interiört. Under tiden skall tyngdpunkten av mötesverksamheten förläggas till församlingens lokaler i Hortlax. Möten kommer också att hållas i Öjebyn och i förhyrda lokaler i centrala Piteå.

På söndag hålls de sista mötena i Piteå-lokalerna. De hålls sedan stängda till någon gång fram på senhösten. Under tiden skall ombyggnaderna göras. De kommer att kosta bortåt 700.000 kronor. Detta innebär bland annat att nuvarande entrén mot Persgatan kommer bort. Istället förläggs entrén till gårdssidan. Invändigt blir det genomgripande förändringar, vilket för med sig att dopbassängen och podiet placerats vid nuvarande entrén.

Det hyreshus som församlingen också har i sin ägo efter Persgatan kommer delvis att tas i besittning. De hyresgäster som bor på bottenvåningen har sagts upp och där blir det ungdomslokaler och utrymmen för att klara av servering vid olika tillfällen. I ett framtida skede avser man också att kunna ta de övriga utrymmena i hyreshuset i anspråk, bl a till expeditionslokaler.

-------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 12 mars 1976


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0