Billy Blue i High Chaparral
¤ Mark Slade hade tänkt sig bli buktalare innan han blev TV-stjärna.
Nu har han heltidsjobb som Billy Blue på High Chaparral.

High Chaparral kommer igen i kväll i rutan. Billy Blue, sonen i familjen Cannon, har länge stått i blickpunkten. Det är honom pappa John vill trygga framtiden för. Buck, Big Johns bror, vill göra karl av Blue. Victoria, Johns andra hustru, är villig att offra allt hon äger för att hjälpa Billy när han råkar illa ut för banditer.

Mark Slade, som spelar Billy Blues roll, hade inte tänkt sig bli skådespelare. Från början var han inställd på att bli tecknare eller buktalare. Att han kom in på teaterbanan berodde på sjukdom. Inte hans egen. Under sin utbildning på Worchester Academy hoppade han in i stället för en sjuk bekant i en teaterroll. Efter den starten började han i en teaterskola.

Efter 18 månader i teaterskolan fick han erbjudande om en roll på Broadway mot bl. a. Jane Fonda. Där upptäckte filmregissören Elia Kazan honom och tog honom med till filmen och Hollywood. Någon större lycka gjorde inte Mark Slade i Hollywood. Hans filmkarriär fick ett brådstörtat slut och han fick pröva på många olika jobb för att dra sig fram. Han var parkeringsvakt, rockvaktmästare, telegrambud och mycket annat innan han fick chansen till en roll för TV. Den chansen tog han väl vara på. Det var slut med extraknäckandet. Nu kunde han ägna sig bara åt TV. I Sverige har vi tidigare sett honom i ett par avsnitt av "Perry Mason" och i västernserien "Prärie".

Och nu har han heltidsjobb på "High Chaparral". Buktaleriet har han inte lagt av trots sina TV-framgångar. Det tränar han ännu. Tecknar gör han också fortfarande. En del teckningar, speciellt karikatyrer av kändisar, har blivit publicerade i Amerika.

-------------------------------------------------------------------
NORRA VÄSTERBOTTEN ¤ Den 27 februari 1968

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0