Bröderna Cartwright, Laila Westersund & Johnny Carson
Kvartetten som sprängdes - Adam överger familjen.

Bröderna Cartwright är minst lika populära här som hemma, och varje förändring i familjen noteras med stort intresse. Adam C. har länge ställt till besvär, för producenterna och för tittarna. Han har flera gånger hotat med att hoppa av serien och göra något annat. Det har också varit tal om att han - i serien alltså inte privat, skulle gifta sig och därmed fösvinna ur handlingen. Det blev inte så, men nu är det avgjort att han - i TV-rutan - bestämmer sig för att börja studera och sedan inte återvänder till Ponderosa.

Han ska givetvis inte försvinna helt, utan så småningom - annars blir det en tittarstorm. Ingen annan yngre bror eller släkting ska dyka upp, bröderna blir i fortsättningen två och inte tre. Men i gengäld ska det komma många fler gästartister Kriminal-musical blir nästa giv. Man sätter musik till Sherlock Holmes äventyr. "Baker Street" ska den heta och har premiär på Broadway i januari. Den kvinnliga stjärnan heter Inga Swenson, av svenskt ursprung och förut talskådespelerska. Förra gången hon spelade mot den som nu är Sherlock Holmes, var han Hamlet och hon Ofelia.

Det ösregnade en kväll - då avstannar allt liv, och det går inte det går inte få en taxi etc - så jag smet in på NBC för att se en TV-inspelning. När vaktmästaren hörde att jag var svensk flicka som snart skulle komma dit, Laila Westersund hette hon, visste jag vem hon var? Jo, det visste jag allt!

Programmet, som gått i sex år och är ett av de populäraste, heter "Tonight" och leds - tre gånger i veckan - av Johnny Carson. Det har samma informella karaktär som Hylands Hörna men går inte direkt, utan spelas in och sänds några timmar senare, så det finns möjlighet till redigering. Stor fin orkester under ledning av Skitch Henderson, diaboliskt blickande med spetsigt skägg. Men han är enbart musiker, ingriper inte alls. Då var våran Simon trevligare.

Varför säljs inte det här programmet till Sverige? frågade jag en av de ansvariga. Det fattar ni, när ni sett det, sa han. Det är så typiskt amerikanskt, inget familjeprogram, utan avsett för vuxna. (Det sänds sent på kvällen). Han hade rätt, detta - tyvärr - inte så lämpligt för export. Bara två artistnummer, en mycket bra skådespelare som gjorde en enmanssketch och en ung färgad sångerska. I övrigt småsnack med tittarna, historier och så besök av Eva Gabor, mycket vacker i djupt dekolleterad sammetsklänning (det var färg-TV). Men hon är betydligt vackrare naturell. I rutan blir alla färger blåare, läppstiftet blir cyklamen i stället för korall etc.

------------------------------------------------------------------
NORRA VÄSTERBOTTEN ¤ Den 21 december 1964

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0