Kikki Danielssons diskotek får kritik


Till vänster på bilden ligger Kikki Danielssons diskotek Orion. I huset
till höger bor Göran Andersson som kräver att kommunen ska stänga
diskoteket.Grannarna: Våra barn gråter om nätterna


"Det känns tråkigt att bli utpekad som en sanitär olägenhet", säger
Kikki Danielsson.

Är Kikki Danielssons nyöppnade diskotek i Hälsingland en sanitär olägenhet?
    - Busliv, fylla och skrik nätterna igenom, säger närmaste grannen Göran Andersson, som kräver att kommunen griper in och stänger diskot.
    - Inte alls, säger Kikki, det här är ett bra ställe för ortens ungdomar att roa sig på.

När Kikki lät göra om det fridsamma pensionatet Vilan i Orbaden till diskotek Orion tog det slut på nattron för Göran Andersson. På senare år drevs pensionatet av en frireligiös ägare. Bröllops- och begravningsmiddagar var vanliga. Vid nyår öppnades Vilan som diskotek Orion, ingående i Orfa AB, en fritidsanläggning med liftanläggningar och campingstugor. Ägare: Kikki Danielsson, hennes man dansmusikern Kjell Roos och kompanjonen Pär Eriksson.

"Barnen vaknar och gråter"
    - Min familj har inte haft en lugn helgnatt sedan dess, säger Göran Andersson. Våra barn vaknar och gråter av rädsla när buslivet pågår som värst. Kikki är ju själv småbarnsmamma och borde förstå hur viktig nattsömnen är. Göran och hans hustru Carina har anmält Kikkis diskotek till miljö- och hälsoskyddsnämnden i Bollnäs. De kräver att diskoteket klassas som sanitär olägenhet och stängs.
    - Vi flyttade hit 1982, söger Göran. Då var pensionat Vilan en idyll. Visst förekom dans ibland, men det var lugna och städade tillställningar. Nu tränger diskodunket in i huset, det är vrål och skrän från berusade ungdomar på parkeringsplatserna, slagsmål och ständigt signalerande från bilarna. Jag har pratat med ägarna och med polisen, men inget tycks hjälpa.

"Tråkigt att bli utpekad"
Kikki Danielsson är bedrövad över kritiken:
    - Jag har bara varit på diskoteket kortare stunder, jag har fullt jobb här hemma med Emma. Då har det inte varit sånt liv som Göran Andersson beskriver. Vi kan inte ansvara för vad som händer utanför diskoteket. Ändå har vi låtit både vakterna och personalen då och då gå ut och kolla ordningen. Vi har också pratat med polisen och de har inte haft några anmärkningar. Det känns tråkigt at bli utpekad som en sanitär olägenhet. Enligt Kikki Danielsson är det bara Göran Andersson och hans familj som klagat.
    - Vi har frågat alla andra om de blivit störda, men alla tycker bara det är positivt med diskoteket. Det finns inte så många nöjesställen för ungdomar här omkring.

Hälsinglands riviera
Kikki och hennes kompanjoner kommer att slåss för att få fortsätta med diskoteket.
Kikkis man Kjell Roos:
    - Orbaden är något av Hälsinglands riviera. Vi vill göra något positivt av en bygd som har det svårt med arbeten. Jag är ju uppväxt här och hittills har byborna ställt upp bakom oss. Under högsäsong har vi ett 30-tal anställda. I sommar har vi räknat med att ta emot massor av turister. Bollnäs kommun ska nu ta ställning till diskotektvisten.
    - Det här känns jobbigt, vi som står i startgroparna för att utöka verksamheten på Orion, säger Kikki.

-------------------------------------------------------------
AFTONBLADET ¤ Torsdagen den 15 maj 1986

Kommentarer
Postat av: professional resume writers

I think people have already forgotten what is disco.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0